Connect with us

Politika

Ezt nem hagyták szó nélkül a települések vezető képviselői

mm

Published

on

A Facebook Ad Library, a közösségi oldal fizetett tartalmait bemutató és elemző platformjának adatai szerint Kálló Gergely országgyűlési képviselő április 7-én több szponzorált tartalmat is közzé tett a közösségi portálon. A posztok nem maradtak reakció nélkül, ennek jártunk utána.

Kálló a saját arcképével is ellátott posztok mellé, amelyek egyébként a profiljára kattintva nem láthatóak, ezt a szöveget írta, vagy írták neki a jobbikos kommunikációért felelős agytrösztből: „Adja vissza a kormány, amit elvett Iváncsától! A helyi adóbevételek elvétele Iváncsát is nehéz helyzetbe hozta. Ha Te is úgy gondolod, hogy elég volt településeink megsarcolásából, és ideje kiállnunk azért, ami a miénk, írd alá a petíciónkat. Mutassuk meg együtt, hogy az iváncsaiak nem hagyják szó nélkül, hogy kiszolgáltatottá próbálja tenni őket a kormány.”

A poszt nemcsak Iváncsa nevével indult útjára, hanem született ugyanilyen még Ercsivel, Nagyvenyimmel, Rác­almással, Kulccsal, Pusztaszabolccsal, ­Dunaújvárossal is. Ezzel az útravalóval a batyujában jár-kel Kálló. Az első reakcióra nem is kellett sokat várni, az még szintén április 7-én napvilágot látott Molnár Tibor, Iváncsa polgármesterének hivatalos Facebook-oldalán. Így hangzik: „Nem szokásom politikai szereplők kritizálása a Facebookon, de vannak dolgok, amik mellett én sem tudok elmenni. Nyílt válasz Kálló Gergely posztjára: Tisztelt Képviselő Úr! Ön azt írja, nehéz helyzetben van Iváncsa az adóbevételek elvonása miatt. Ha az elmúlt időszakban Ön kicsit is érdeklődött volna Iváncsa valós gazdasági helyzete után, akkor nem itt kellene felvilágosítanom arról, hogy az önkormányzat jelentős tartalékkal zárta az elmúlt évet, és biztos költségvetéssel indította 2021-et. Ez a fele­lős gazdálkodás mellett nagy részben köszönhető a kormányzati támogatásoknak is. Ha járt volna a faluban, akkor azt is tapasztalhatná, hogy utak, járdák épülnek, hamarosan nyit a bölcsődénk, megújultak intézményeink. Szívesen elmondtam és megmutattam volna ezen fejlesztéseket, ha erre az Ön részéről lett volna igény. Sajnos nem volt. Tudom, sokaknak nem érdeke, hogy a vidék fejlődését elismerjék, értem, hogy ez az Ön számára nem pozitívum, de nekünk, az itt élőknek az a fontos, hogy gyarapodó, szépülő faluban élhetünk. Kérem, ha nincs tisztában Iváncsa valós anyagi helyzetével, akkor ne is nyilatkozzon róla!”

Ercsiből is jött válasz Gólics Ildikó helyi önkormányzati képviselőtől. Ezt írta a közösségi portálon: „Nyílt válasz Kálló Gergely posztjára. Tisztelt Képviselő Úr! Ha nemcsak kampányfotó erejéig tartózkodna Ercsiben, hanem Szabó Tamás polgármester úrtól a település pénzügyi helyzetéről is tájékozódna, akkor tudhatná, hogy Ercsi stabil költségvetéssel rendelkezik. Szabó Tamás polgármester 2020 decemberében a Fejér Megyei Hírlapnak is arról számolt be, hogy „nem minden település áll olyan stabilan, mint Ercsi”. Évről évre több tízmillióval nő a településre érkező, működési célú állami támogatás. Az iparűzési adóbevétel is magasabb volt 2020-ban az előző évinél. Az idei évben kieső gépjárműadó mértéke jóval alatta marad annak az összegnek, amely az utóbbi években Ercsiben letelepedő vállalkozások építmény- és iparűzési adójából folyik be. Az iparűzési adó túlnyomó részét Ercsiben nagyvállalatok fizetik be, így a kisvállalkozások adócsökkentése nem befolyásolja jelentősen ezt a bevételt. Hazai forrású pályázatoknak köszönhetően hamarosan nyit a bölcsőde, és egy újabb bölcsőde építése is elkezdődhet. A város intézményeinek megfelelő színvonalú működése is biztosítva van a költségvetésben. A település költségvetése a járványhelyzet miatti adóelvonás ellenére is stabil. Ne szítson politikai haszonszerzés miatt indulatokat olyan nehéz időszakban, amikor mindannyiunknak azon kell fáradoznunk, hogy abból mielőbb kilábaljunk. Ha valóban érdekli Ercsi jövője, akkor várjuk építő javaslatait az illegális hulladéklerakás és a veszélyeshulladék-égetés megfékezésére!”

Jobb Gyula, Kulcs polgármestere is eljuttatta szerkesztőségünkhöz a válaszát Kálló Gergely Facebook-posztjaira. Íme:
„Tisztelt Kálló Gergely Képviselő Úr! Kollégáim hívták fel a figyelmemet az ön által közzétett, amúgy egy felelős politikushoz méltatlan bejegyzésre. Erre reagálok néhány mondatban, eloszlatva ezzel a félreértéseket, amelyeket könnyen elkerülhetett volna, ha utánanéz a dolgoknak, és a hivatalos utat választva tájékozódott volna Kulcs helyzetével kapcsolatban. Ön arra utal, hogy a helyi adóbevételek elvétele milyen nehéz helyzetbe hozta településünket. Mindjárt az elején leszögezném, hogy ön valamit nagyon félreértett. A kormány nem vett el semmit Kulcstól és a kulcsiaktól. Azzal, hogy az iparűzési adók egy részét a településen működő vállalkozásoknál hagyja, segítő kezet nyújt a koronavírus-járvány idején hozott óvintézkedések miatt nehéz helyzetbe került kisvállalkozóknak, hiszen ez az összeg náluk marad. Mindamellett felháborítónak tartom, hogy településünk lakóit pártpolitikai céljaik érdekében, megpróbálják belevonni egy rendkívül méltatlan, hangulatkeltő politikai kampányba. Ha szentelt volna rá a drága idejéből, hogy felkeressen, személyesen tájékoztattam volna a tavalyi és az idei évben megvalósult és a folyamatban lévő fejlesztéseinkről. Az elmúlt két esztendőben elnyert jelentős pályázati forrásoknak, a kormányzati támogatásnak és a képviselőtársaimmal, valamint a hivatal dolgozóival végzett áldozatos munkának köszönhetően Kulcs épül, szépül és fejlődik. Ezekről személyesen is meggyőződhet, ha ellátogat hozzánk, de természetesen Kulcs hivatalos Facebook és weboldalán is utánanézhet a tényeknek. És itt szó sincs politikáról, a 2019-ben felálló jelenlegi testület tagjai, valamint jómagam remekül tudunk együtt dolgozni a település érdekeit szem előtt tartva, párthovatartozástól függetlenül. Tisztelettel: Jobb Gyula polgármester.„

Azt pontosan nem tudjuk, hogy mi volt ezekkel a posztokkal a valódi célja annak, aki ezt kitalálta. Azt sem tudjuk, hogy ez Kálló Gergely saját agyszüleménye vagy a Jobbik kommunikációs háttérembereinek az ötlete volt-e. Az biztos, hogy e cikk írásakor az Ad Library szerint a posztok még aktív státuszúak. Véleményünk szerint elképzelhető, hogy egy futószalagon gyártott posztcunamiról van szó, amelynek élesítésénél nem foglalkoztak azzal, hogy mit is állítanak, hogy mire is hívják fel a figyelmet. Vagy lehetséges, hogy nagyon is tudták, és a reakciókat várják, amiket majd azok szemére olvasnak, akik reagáltak rá. Mondván, hogy mégis az ellenzéknek van igaza, hogy vannak a kormánynál csókos és csóktalan önkormányzatok. Persze azt sem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy ez csak egy teszt, a posztok lakmuszpapírok, melyeket a nagy közösségi térbe belógatva látni vélik majd a Jobbiknál, milyen elszíneződést mutatnak. Ahogy a Jobbik-elnök ominózus kiflis, párizsis képe sem az élelmiszerekről szólt, hanem valami egészen másról. Tényleg nem tudjuk, de ez eddig hatalmas öngólnak tűnik Kálló képviselő részéről. Az idő persze majd ezt is eldönti…

Szerző: Brousil Csaba Forrás: Duol.hu

Hirdetés