Connect with us

Közélet

Folytatódik a DVCSH és a DVG közötti vita (videó)

mm

Published

on

Szerda délután behatolt a DVG Zrt. a Dózsa György úti II-es hőközpontba (Skálával szemközti területen – a szerk.), ahol a rendőrség is jelen volt – erről kapott értesítést szerkesztőségünk.

Hirdetés

Mire a területre értünk, a rendőrség már nem volt ott, úgy tudjuk, hogy a „birtokvita” tényével elmentek.

Az épületben tartózkodott akkor a DVG Zrt. részéről Szabó György, az önkormányzati cég vezérigazgatója és Mészáros István, a cég ügyvédje, és még néhány munkatárs is.

A „másik oldal” részéről többek közt Neszmélyi Lóránd, az Energott Kft. tulajdonosi képviselője is jelen volt.

A DVG a Magyar Energia- és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) határozatára hivatkozva birtokba kívánta venni ezt a hőközpontot. Mészáros István lapunk kérdésére, miszerint feltörték-e a zárat a bejutáshoz, azt válaszolta, hogy nem, ők a bejáraton keresztül jöttek az épületbe, és szándékuk egy biztonsági őr ideállítása.

Hirdetés

Neszmélyi Lóránd azt mutatta nekünk, hogy igenis kifúrták a zárat, ez az épület pedig az Energott tulajdonában van, tehát magánterület, nem is végrehajtás van elrendelve, ezért nincs is joguk behatolniuk, ráadásul nekik (más) bírósági határozatuk van, mint a MEKH határozat.

Mint ismeretes, augusztus elsejével a MEKH ideiglenesen a DVG-t jelölte ki engedélyes távhőszolgáltatónak. A MEKH június 30-val visszavonta a DVCSH erre vonatkozó engedélyét, és mivel július 1-től az először megbízott oroszlányi illetőségű MVM tulajdonú cég nem tudott „birtokon beül” kerülni, így a MEKH az ő megbízásukat visszavonva hozta helyzetbe a DVG-t.

A jogi helyzet még nem zárult le, a vita tovább folytatódik a DVG és a DVCSH között. A fűtési szezon pedig egyre közeledik.

Később jövünk az érintettek nyilatkozataival!

Forrás: Duol.hu

Hirdetés