Connect with us

Gazdaság

Folytatódnak a Modern Városok Program fejlesztései

mm

Published

on

Megfelelő ütemben haladnak a Modern városok programnak köszönhető fejlesztések a megyei jogú városokban – tudatta a Miniszterelnökség az MTI-vel kedden közleményben. 

A program összességében több mint 4000 milliárd forint fejlesztést tartalmaz a megyei jogú városok fejlesztésére. 2020 év végére a kifizetett támogatások elérték a teljes becsült költségvetés felét, azaz a 2000 milliárd forintot – írta Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Közlése szerint a program az idén is folytatódik. A Modern városok program keretében “hazánk valamennyi, tehát 23 megyei jogú városában gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő, kulturális, egészségügyi, sportcélú, oktatási, közlekedési, városszépítő, a szabadidő hasznos eltöltését segítő, valamint infrastruktúra javító beruházások és fejlesztések valósulnak meg”. A támogatott vidéki nagyvárosok között van Dunaújváros is. A Modern Városok Program dunaújvárosi fejlesztéseiről még 2016. május 31-én írta alá a megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök és Cserna Gábor, városunk előző polgármestere. Ennek részeként újra megnyithatták az élményfürdőt a látogatók előtt, és felújították többek között a radari sporttelepet. A miniszterelnökség közleményében azt is írták, hogy a program egyik pillére a 23 megyei jogú város lokális fejlesztéseit tartalmazza, amelyek az élet minden területére kiterjednek és 1600 milliárd forintnyi, helyi szinten megvalósuló, régóta vágyott fejlesztést foglalnak magukban.

A projektek meghatározó részénél a fejlesztéshez kapcsolódó előkészületi, tervezési munkák vagy a beruházás megvalósítása folyamatban van. A 270 projektből csaknem 100 projekt esetében elmondható, hogy a teljes beruházás vagy a projekt elemeinek meghatározó része elkészült. Mivel a Modern városok program munkahelyeket teremt, gazdaságot élénkít és beruházásokat ösztönöz, ezért fel sem merült, hogy leálljon, így jövőre ismét jelentős támogatásra számíthatnak a nagyvárosok.

Hirdetés