Connect with us

Közélet

Gulyás bejelentette a nyitás részleteit

mm

Published

on

Magyarország más európai országokat megelőzve nyerheti vissza korábbi életét, ha betartjuk a szabályokat – közölte pénteki rendkívüli online sajtótájékoztatóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely elmondta, a járvány harmadik hulláma minden eddiginél nagyobb feladat elé állítja az országot. A jelenlegi számok mellett semmilyen nyitás nem engedhető meg.

Összefogás kell, hogy túljussunk a harmadik hullám tetőzésén. Húsvétkor is ügylejünk a szabályokra. Nem sokára túl leszünk a harmadik hullámon és kezdődhet a nyitás.

Két és félmillió beoltott esetén lehet változtatni. Ez várhatóan a húsvét hétfő után pár nappal fog bekövetkezni– fogalmazott.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is tájékoztatást adott, hogy alakulnak majd a szabályok a nyitás kezdetén:

  • a kijárási tilalom este 10 órától hajnali 5-ig fog tartani;
  • az üzletek hajnal 5-től este fél 10-ig lehetnek nyitva;
  • biztosítani kell, hogy 10 négyzetméterenként csak egy ember tartózkodhasson az üzletekben.

Kiemelte, az iskolák a tervek szerint április 19-én fognak megnyitni. Április elsején indul a tanárok oltása, bő egy hét alatt talán be tudják őket oltani.

Már csak néhány hetet kell kibírni, mindenkit arra kérünk, hogy tartsa be a szabályokat, és így Magyarország más európai országokat megelőzve tudja visszanyerni korábbi életét – közölte Gulyás Gergely.

hirado.hu

Hirdetés