Elérhetőek vagyunk:

Közélet

Három hallgató részesül nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban

mm

Megjelent:

on

A Dunaújvárosi Egyetem három hallgatója, Horváth Zalán, Kozáry Péter és Szikszai Kristóf nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban részesült, elismerésüket szerdán vehették át.

Mint azt az egyetem írja, az ösztöndíjra azon hallgatók pályázhatnak, akik teljes idejű, vagyis nappali alapképzésen, mesterképzésen vagy egységes, osztatlan szakon tanulnak, legalább két félévre bejelentkeztetek már, és legalább 55 kreditet szereztek. Az ösztöndíjpályázatot minden év tavaszán írják ki és az egyetem 3 hallgatója kaphatja meg. A nyertes hallgatók, 10 hónapon keresztül, havi 40 ezer forint ösztöndíjban részesülnek.

Jelentkezni kérvény alapján lehetséges. A pályázat során figyelembe veszik a tanulmányi átlagot, a teljesített kreditek számát, a közösségi munkát, a nyelvvizsga megszerzését, illetve a különböző öntevékeny körökben való tevékenykedést, valamint a TDK részvételt és helyezést. A díjakat dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes és Lászlóné Kenyeres Krisztina oktatási igazgató adta át.

Hirdetés