Connect with us

Közélet

Immáron püspöki kitüntetéssel gyűjt a Pentele Katolikus Caritas Alapítvány

mm

Published

on

Illusztráció

A karácsony várási időszak beköszöntével országos szervezet városi csoportjaként a dunaújvárosi Pentele Katolikus Caritas Alapítvány is megkezdte a dunaújvárosi és környékbeli rászorulók számára szánt tartós élelmiszer gyűjtését városunkban, helyi önkéntesekkel.

Mint arról a helyi egyházközség beszámolt, a tartós élelmiszer csomagokat a városi hívők és érdeklődők mindkét dunaújvárosi római katolikus templom hátuljában kialakított gyűjtő asztalokon tudják letenni a szentmisék időpontjaiban, egész advent időtartama alatt: a nagytemplomban hétfőn és csütürtökön reggel 7:30-kor, kedden, szerdán, pénteken és szombaton este 18 órakor, vasárnap délelőtt 8:30-kor, míg az óvárosi templomban vasárnap délelőtt 10:30-kor. Az itt összegyűjtött tartós élelmiszerek Dunaújvárosban kerülnek kiosztásra, még karácsony előtt, a rászorulók számára.

A járvány első hullámában való helytállásért, élelmiszer segélycsomagok adományozásának megszervezéséért és fertőtlenítőszer összeállítások átadásáért Dunaújvárosban Megulesz Gabriella, Dr. Pászti Imréné, Fodor Krisztina, Zakar Vera, Horváth Istvánné, Porkoláb Imréné részesült Spányi Antal megyéspüspök atya elismerő oklevelében.

Hirdetés