Elérhetőek vagyunk:

Közélet

Iskolakezdési támogatást igényelhetnek a dunaújvárosiak

mm

Megjelent:

on

Idén is támogatást nyújt az önkormányzat az általános iskola első, valamint a középiskolai kilencedik évfolyamát először kezdő dunaújvárosi diákoknak.

Az úgynevezett iskolakezdési támogatásról még az előző városvezetés hozott rendeletet. Ez az egyszeri 15 ezer forintos támogatás, amelyet azon családok igényelhetnek, ahol az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 300 %-át, jelenleg 85.500 forintot, vagy gyermekét egyedül nevelő szülő esetében 350 %-át, azaz jelenleg 99.750 forintot. Van a rendkívüli iskolakezdési támogatás is, amelyre az a gyermek jogosult, aki az általános iskola 2-8. évfolyamán nappali rendszerű oktatásban vesz részt, és családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a 85.500 forintot, illetve gyermekét egyedül nevelő szülő esetében a 99.750 forintot. Ez pedig gyermekenként 6 ezer forintos támogatást jelent.

Az iskolakezdési és a rendkívüli iskolakezdési támogatás iránti kérelmet a 2020/2021. tanévre vonatkozóan egy alkalommal, július 1-jétől szeptember 30-ig lehet benyújtani. A szükséges formanyomtatvány, illetve bővebb információ az önkormányzat honlapján is megtalálható, illetve a hivatal szociális osztályán is kérhető. Ide is kell visszajuttatni a nyomtatványokat.

Hirdetés

DunaOnline.hu

FREE
VIEW