Connect with us

Politika

Kálló Gergely hiányos helyismeretei

mm

Published

on

Tegnap Dunaújvárosban állt a nyilvánosság elé először közösen a 2022-es választásra készülő ellenzéki szövetség. A házigazda Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere, valamint Kálló Gergely a választókerület országgyűlési képviselője volt.

Az eseményen részt vett Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Jakab Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, Budapest főpolgármestere, Keresztes László Lóránt, a Lehet Más a Politika társelnöke, Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, Hódmezővásárhely polgármestere, Orosz Anna, a Momentum alelnöke. Az össznépi kampánykommunikáció arra épült, hogy szolidaritásukat fejezzék ki Pintér Tamás jobbikos polgármesternek, és a térség lakóinak, egy „vizionalizált” iparűzési adó átcsoportosítás miatt. Természetesen a körzet parlamenti képviselője, Kálló Gergely is szükségét érezte, hogy véleményt alkosson az üggyel kapcsolatban, azonban az egyik település megnevezésekor tárgyi tévedésbe esett.

Lehet, hogy a L’art pour l’art Társulat egyik kitalált figurája, Besenyő Pista bácsi jutott az eszébe. Pedig csupán egy kattintással számára is elérhető a megfelelő információ.

A képviselőnek nem először gyűlt meg a baja a helyrajzi ismeretekkel, hiszen az egyik 2020-ban megjelent interjúban Dunaújvárossal kapcsolatos alapvető tájékozatlanságáról adott tanúbizonyságot.

Forrás: ATV

Talán a felkészítője tájékoztathatta volna arról a tényről, hogy Barcs és Baracs két, egymástól távol eső település. Pedig ez az alábbi információ is pillanatok alatt rendelkezésre állhatna.

Hirdetés