Connect with us

Kékfény

Lezárt ügy: tilos jelzés ellenére a vasúti sínpárra hajtott, a csapórudat letörte, majd a helyszínt elhagyta

mm

Published

on

A dunaújvárosi rendőrök vádemelést javasolnak egy várpalotai lakossal szemben.

Vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon. A nyomozás adatai szerint 2020. szeptember 29-én kora délután egy 28 éves férfi személygépkocsival közlekedett a 62-es számú főúton Dunaújváros irányából Székesfehérvár felé. Haladása során Dunaújváros határában, egy vasúti átjáróban a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére a sínpárokra hajtott, ott megállt, majd jobbra nézve észlelte, amint nagy sebességgel érkezik a vonat. A baleset elkerülése érdekében a sínpárról letolatott, eközben a már lezárult félsorompót letörte. Az eset után a sofőr kiszállt az autóból, a csapórudat az úttestről lehúzta, majd a hatóságok értesítése nélkül elhajtott. Őt nem sokkal később a Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei igazoltatták, és az ellenőrzés során megállapították, hogy a délután Dunaújvárosnál történt vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A várpalotai járművezető kihallgatása során beismerő vallomást tett, elmondta, hogy a vasúti átjáróban egy előtte lassan haladó mezőgazdasági jármű miatt úgy gondolta, már nem ér át biztonságban a sínpárokon, ezért inkább visszatolatott.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban az ügyészségre továbbította.

police.hu

Hirdetés