Elérhetőek vagyunk:

Közélet

Mintegy 1,1 milliárd forintból megújul a Zengő-Bongó, valamint a Hétszínvirág Bölcsőde

mm

Megjelent:

on

Az előző városvezetés még tavaly augusztusban döntött arról a közgyűlésen, hogy pályázatot nyújt be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyik kiírására, amellyel bölcsődei férőhelyek kialakítására, bővítésére lehet támogatást nyerni.

A pályázat célja a bölcsődei ellátási formákhoz való hozzáférés javítását és a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztésének elősegítése, ezáltal hozzájárulva a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez. Az akkori vezetés úgy határozott, hogy a Zengő-Bongó és Hétszínvirág Bölcsőde fejlesztésére nyújt be pályázatot, a projekt tervezett költsége mintegy 1,1 milliárd forint volt. Sikerrel járt a pályázat, ugyanis Szabó Zsolt alpolgármester a keddi sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy februárban kapott értesítést a támogatásról az önkormányzat. Vázolta, hogy a Zengő-Bongó Bölcsőde esetében 4 új csoportszobát alakíthatnak ki, ezáltal 48 férőhellyel bővül az intézmény. A Hétszínvirág Bölcsőde pedig teljes energetikai korszerűsítést kaphat.

Most a közbeszerzési eljárásokat kell lefolytatni, utána kezdődhet a kivitelezés. Hozzátette, a helyi bölcsődék telítettek, folyamatos az igény az új férőhelyekre, szükség van a bővítésre, amellyel új munkahelyeket lehet teremteni, és segíti a családokat is.  

Hirdetés