Connect with us

Kékfény

Önbíráskodás és zsarolás miatt kell felelniük

mm

Published

on

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság 3 rendbeli csoportosan elkövetett önbíráskodás, valamint zsarolás bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 35, egy 36, valamint egy 53 éves adonyi lakossal szemben.  

A nyomozás adatai alapján a három férfi 2019. február 2-án Iváncsán – egy korábbi vagyoni igényük érvényesítése érdekében – tettleg bántalmazott egy besnyői, illetve egy iváncsai férfit, továbbá százhalombattai társukat, akiktől ezt követően több millió forintot és dohányárut követeltek. A zsarolók követelésük nyomatékosítása érdekében az egyik sértettől elvettek egy nagy értékű hűtőberendezést, míg a másik sértettől elvették annak személygépkocsiját, valamint a jármű okmányait.

Az adonyi nyomozók az esettel összefüggésben, az adatgyűjtések és kihallgatások eredményeként azonosították a három zsaroló férfit, akiket elfogásukat követően gyanúsítottként hallgattak ki.  

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek átadta.

police.hu

Hirdetés