Connect with us

Közélet

Ősszel még nem láttuk útjainkon a munkagépet

mm

Published

on

Az alábbiakban a duol.hu hírportál cikkét közöljük változatlan tartalmi formában.

Hirdetés

Nemrégiben foglalkoztunk a városi takarítógépek kilétével itt a Hírlap hasábjain. Akkor megírtuk, hogy az elmúlt egy évben mikor és miket mondtak a városvezetők ezekről a takarítógépekről.

Ezt most nem kívánjuk újra felidézni, inkább fókuszálunk a város hivatalos honlapján is többször promotált „nagy teljesítményű” gépre, amely újra előkerült, leginkább egy kép formájában az ingyenes önkormányzati hetilapban és az önkormányzat hivatalos Facebook-oldalán is. Egy teherautó méretű járműről van szó. A hetilapos cikkben arról írnak, hogy ez a gép, ami már egyszer járta a város útjait és felszippantott több mint 50 tonna port, újra munkába áll köztereinken. Információink szerint a szóban forgó gép egy környékbeli település egyik vállalkozójának a tulajdona. Sőt, van olyan információnk is, hogy ez a gép szokott tevékenykedni a vasmű területén is. Így persze mindjárt érthető lenne, honnan is került elő az az 50 tonna felszippantott por. De nem ez a fő csapásirány, hanem az említett felületeken a gép erényeit taglaló cikk/poszt mellett megjelenített képek. Mind nyomtatásban, mind a Facebookon publikálták egy képet erről a járműről, amikor a város területén tartózkodik. A rendszáma pedig P-rendszám. Hogy a jármű épp munkát végzett-e, amikor lefotózták vagy csak parkolt, ez nem derül ki, de az biztos, hogy P-s rendszámmal közlekedni szabályokhoz kötött tevékenység.

A takarítógép és a P-rendszám
Fotó: facebook

A P-rendszámot eredetileg arra találták ki, hogy az autókereskedők a forgalomból kivont járműveiket javítani vagy épp műszaki vizsgára vihessék, esetleg próbakört tehessenek meg vele. De az, hogy ezzel így takarítást végezzenek közterületen? El is indult a polémia a Facebookon ezzel kapcsolatban, de ez ma már betűhíven nem visszakereshető, a posztok szőrén-szálán szublimáltak a poszt alól. A lényeg az volt, hogy egyesek számon kérték ezt a rendszámosdit, erre az volt a válasz, hogy ez az alvállalkozó sara, majd az önkormányzat felelősségét firtató kérdéskör után szelídült a konokság, és az a válasz érkezett, hogy az alvállalkozóval elintéztetik ezt a problémát. Vélhetően ez a folyamat tart, mert nem látni a gépet a város útjain szorgoskodni.

Hirdetés

Szerző: Brousil Csaba Forrás: Duol.hu

Hirdetés