Connect with us

Kékfény

Székesfehérváron is loptak katalizátorokat

mm

Published

on

Illusztráció

Összetett rendőri munka eredményeként elfogtak egy bandát a közelmúltban, akik több helyi katalizátorlopással gyanúsíthatóak.

Ez a bűncselekmény nem újkeletű, ráadásul a megyeszékhelyen is történt idén hasonló eset: a Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a testvérpárral szemben, akik Székesfehérváron egy parkoló autó katalizátorát akarták ellopni. A vádirat szerint a két férfi június 25-én éjszaka egy székesfehérvári áruház parkolójában álló kocsi zárt csomagteréből villanyszereléshez használt segédanyagokat lopott ki 3000 forint értékben. Ezután az autót az útra tolták, téglákkal alátámasztották, és megkísérelték kiszedni annak katalizátorát. Cselekményüket megzavarták, ezért a katalizátort nem sikerült elvinniük, az ellopott tárgyakat a rendőrök elfogásukkor lefoglalták tőlük, így a lopási kár megtérült. Az ügyészség kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete és további bűncselekmény miatt emelt vádat.

A büntetlen előéletű elkövetőkkel szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyészség. Az eljárás jelenleg a Székesfehérvári Járásbíróságon van folyamatban.

Hirdetés