Connect with us

Gazdaság

Szintet lép az ÉPDUFERR

Közzétette

Dátum:

Újabb társaság, a 2004 óta működő, dunaújvárosi székhelyű ÉPDUFERR Zrt. kapott támogatást a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénzügyminisztérium közös, a kis- és középvállalatok tőzsdei megjelenésének finanszírozását elősegítő pályázatán.

Dunaújváros – Elhatároztuk, hogy zárt körű tőkeemelést hajtunk végre a cégben, egyben a BÉT XTend kategóriát megcélozzuk, s ennek elérése irányába teszünk lépéseket – mondta lapunknak Palkovics Milán, a cégcsoport igazgatósági elnöke.
Az ÉPDUFERR-nél jelentős fejlesztések zajlanak az acélfeldolgozás, az acélkereskedelem, az építőanyag-kereskedelem és az építőipari kivitelezés üzletágaiban. A BÉT ­XTenden tervezett tőkebevonás ezeknek az üzletágaknak a dinamikus fejlődését tudja elősegíteni és felgyorsítani.

Az ÉPDUFERR különböző üzletágaiban jelentős fejlesztéseket indított el a cég
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A cég jelentkezett a BÉT mentorprogramjába, amit el is nyert. Ehhez be kellett mutatni a fejlesztési irányokat, az üzletágakat és azt, hogy miképpen használnák fel a bevonni kívánt forrást. A társaság felkészülését és a tőzsdei bevezetés folyamatát kijelölt tanácsadóként a Navigator Investments támogatja, a papír bevezetésére és a kereskedés megkezdésére a tervek szerint legkésőbb 2022-ben kerülhet sor.

Furda Vanda, az ÉPDUFERR igazgatósági tagja és Palkovics Milán, az igazgatóság elnöke

Fontos lépés volt, hogy a cég megkapta a tőzsdétől ezt a támogatást, mert ez egy olyan visszacsatolás, amely azt igazolja, hogy a menedzsment fejlesztési elképzelései versenyképesek, és a piackonform, illetve a befektetők számára is vonzó – tudtuk meg Palkovics Milántól. Aki elmondta azt is, hogy a tőkebevonást még ez év végén szeretnék megvalósítani, jövőre pedig a tőzsdei bevezetés keretében új szereplőként szeretnék a BÉT-en megkongatni az üzleti nyitást indító harangot.
A BÉT közleménye szerint 40 millió forint 50 százalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a BÉT Mentor Program keretében az ÉPDUFERR.

A cég építőanyag-kereskedelemmel foglalkozó üzletágában is nagy volumenű fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt időben

A mentorprogramot 2017-ben indította el a BÉT. Ennek keretében a hazai kis- és ­középvállalatok 2022 végéig fordulhatnak támogatásért a Budapesti Értéktőzsdéhez az ELITE Program, illetve a ­tőzsdei megjelenés felkészülési költségeinek teljes vagy részleges támogatása érdekében.
A BÉT Mentor Program kifejezetten azon vállalkozásokra fókuszál, amelyek felkészítésüket követően alkalmasak lehetnek a tőzsdei bevezetésre, illetve vonzó befektetési lehetőséget jelenthetnek a hazai intézményi vagy egyéni tőkebefektetők számára – áll a tőzsdei közleményben.

Szerző:Brousil Csaba Forrás: Duol.hu

Hirdetés