Connect with us

Gazdaság

Több, mint másfél milliárd forint térségfejlesztésről döntött a kormány

mm

Megjelent

on

Több mint másfél milliárd forint térségfejlesztési támogatásról döntött a kormány, a határozatok a Magyar Közlöny november 11-i számában jelentek meg.

Dr. Galambos Dénes, Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztosa elmondta, már korábban egyeztettek a választókerülethez tartozó szomszédos települések polgármestereivel, és Rácalmás, Adony, Kulcs, valamint Nagyvenyim fejlesztési terveivel kapcsolatban a kormányhoz fordultak. Mindegyik elképzelés kedvező bírálatot kapott, így összesen 1.630.800.000 millió forintból valósulhatnak meg olyan beruházások az érintett településeken, amelyek az ott élők életminőségének javítását szolgálják. Dr. Galambos Dénes azt is mondta, olyan fejlesztések valósulhatnak meg, amelyek a helyi közösségek számára fontosak, de pályázati kiírás nem volt elérhető rájuk a Magyar Falu programban, vagy EU-s pályázatokon. A központi költségvetés terhére a kormány a forrásokat soron kívül biztosítja.

Rácalmáson 480 millió forintból óvoda és bölcsőde bővítése, önkormányzati feladatot ellátó intézmény felújítása valósulhat meg. Kulcs 413 millió forintot fordíthat többek között útfelújításra, közműfejlesztésre, játszótér, valamint buszmegálló-buszforduló építésére. Komplex útfelújításokat valósíthat meg Adony is 360 millió forintból. Nagyvenyim 370 millió forintot kap többek között csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére és közterületi utak felújítására. A miniszterelnöki biztos hozzátette, a Magyar Falu program pályázati kiírásai jelen fejlesztésektől függetlenük jövőre is folytatódnak, mivel ez a falvak, kistelepülések megtartó erejének növelését célzó projekt sikeres, és további jelentős forrásokhoz juthat a vidék lakossága.

Hirdetés