Connect with us

Közélet

Tudományos versenyen remekelt a pannonos diák

mm

Published

on

A Pannon Oktatási Központ arról számolt be, hogy a 10. a osztályos diákjuk, Cékmann Lili a „Tudomány, ami összeköt” című tudományos pályázaton a legjobb hat közé jutott.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara és Gyógyszerésztudományi Kara immár 11. alkalommal hirdette meg középiskolások számára a tudományos, kreatív pályázatot.
A 2021-es évben olyan témakörök voltak a pályázaton, mint például a fájdalomkutatás és gyulladásos betegségek, az agykutatás, központi idegrendszeri betegségek, vagy a hőmérséklet szabályozás élettana. Lili prezentációjának témaköre a Parkinson kór volt, hiszen – elmondása szerint – mindig is érdekelte az agy és az idegrendszer. A beérkezett pályaműveket a TDK bizottság bírálta és a legjobb pályaművek benyújtói az Általános Orvostudományi és Gyógyszerésztudományi Kar által szervezett Tudományos Diákköri Konferencián mutathatták be munkáikat. Lili egy 10 perces prezentációt adott elő, majd a bizottság néhány kérdést tett fel a témával kapcsolatosan. Lili a jövőben a kutatási pályán szeretne elhelyezkedni, ezért nagyszerű lehetőségnek tartotta, hogy már most bemutathatta tudását és professzorok értékelték munkáját.

Hirdetés