Connect with us

Kultúra

Újabb 5 évre Őze Áron a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója

mm

Published

on

2021. július 1-től Pintér Tamás Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatójának öt évre Őze Áron, Jászai Mari-díjas színművészt nevezte ki.- áll az önkormányzat közleményében.

A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza vezetői pályázatára két pályázat érkezett:

  1. Őze Áron
  2. dr. Ragány Misa

A pályázatokat a 155/2017 (VI.15.) kormányrendelet 4.§-a alapján 9 fős szakmai bizottság bírálta el. A bizottság nem nyilvános ülését 2021. március 3-án tartotta. A kormányrendelet alapján a szakmai bizottság minden pályázatról külön szavaz és több pályázatot is támogathat.

 A bizottság titkos szavazásán dr. Ragány Misa 5, Őze Áron is 5 szavazatot kapott. A Szakmai Bizottság tehát mindkét pályázatot támogatta. A kinevezési jogkör gyakorlója Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése, a veszélyhelyzet miatt ugyanakkor a közgyűlés jogköreit a polgármester gyakorolja. Pintér Tamás a szakmai bizottság ülése után a közgyűlés tagjait véleményezésre kérte fel, a képviselő-testület pedig egyhangúlag Őze Áron pályázatát támogatta.

Az intézményt az elmúlt 5 évben vezető Őze Áron vezetése alatt a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza országosan is ismert, elismert színházzá vált. Fontos volt számára a színházi dolgozók megtartása, kortárs magyar drámák bemutatása, a fiatalabb generáció, a családok  megszólítása, a technikai, marketing fejlesztése. A szakmai elismertséget jelzi, hogy az elmúlt 5 évben a színház számos bemutatója díjat is nyert. Az elmúlt 5 év munkáját megismerve a bizottság jó döntésnek tartaná, ha folytathatná az 5 évvel ezelőtt megkezdett munkáját és megvalósíthatná a következő 5 évben a pályázatában foglalt jövőre vonatkozó elképzeléseit.” – írták a hivatalos közleményben.

Őze Áronnak gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Hirdetés