Elérhetőek vagyunk:

Kultúra

Újabb koprodukciós bemutatóra készül a színház

mm

Megjelent:

on

A Bartók Kamaraszínház ősszel fogja bemutatni az Idegenek a vonaton című krimit. Már zajlanak a darab olvasópróbái, ám nem itt, Dunaújvárosban, hanem a fővárosi Rózsavölgyi Szalonban.

Ugyanis az előadás a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza, a Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, valamint a Szentendrei Teátrum közös produkciója. Az olvasópróbákat már a járványügyi helyzet alatt megkezdte a csapat online formában, de már személyesen is találkozik Józan László, Porogi Ádám, Takács Katalin, Szina Kinga, Ozsgyáni Mihály és Őze Áron, akik a darabban szerepelnek. Szarka János rendezi a krimit, Patricia Highsmith műve alapján. Mindenkit manipulál valaki, mert mindenki sebezhető, a boncasztalon pedig az emberi lélek vergődik. A tökéletes gyilkosság terve, szerepcserék, elfojtott vágyak szövik át a remekmű színpadi változatát. A végén még mindig marad egy kérdés: egészen biztosak vagyunk abban, mi is történt valójában?

A regényből egyébként Alfred Hitchcock filmet is készített 1951-ben. A koprodukciót nyáron mutatják be először, a dunaújvárosi közönség ősztől láthatja a Bartók színpadán.

Hirdetés

DunaOnline.hu

FREE
VIEW