KezdőlapGazdaság2019 nagyon jó volt a magyar gazdaság számára

2019 nagyon jó volt a magyar gazdaság számára

-

-Hirdetés-

A tavalyi éve nagyon jól sikerült a magyar gazdaságnak – mondta Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Kifejtette: a szolgáltató ágazat, a kereskedelem, a vendéglátás és az ipar egyes területei, az informatika, az optika nagyon jól teljesített 2019-ben, a járműipar viszont már kevésbé.
Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az idén a többi között a Brexit és a koronavírus-járvány bizonytalansági tényezőt jelent. Csath Magdolna szerint azonban “nagy drámára” idén sem kell számítani. Új piacok felkutatása, nagy hozzáadott értékű termékek előállítása és a tudásalapú gazdaság fejlesztése segíthet a továbblépésben.

Hozzátette: örvendetes, hogy az államadósság már 70 százalék alatti, a tendencia jó, de még van mit javítani, hiszen a visegrádi országokban 50 százalék körül van.

-MTI-

-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Szirénapróba lesz hétfőn

0
A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatja a lakosságot, hogy a veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített Monitoring és Lakossági Riasztó rendszer szirénáinak működését...

Folytatódnak a földárverések

DunaOnline

FREE
VIEW