KezdőlapKözélet188 ezer forint adományt gyűjtöttek az Arany iskolás diákok

188 ezer forint adományt gyűjtöttek az Arany iskolás diákok

-

Sokéves hagyomány már az Arany János Általános Iskolában az iskolanap. Szokásuk az is, hogy névadójuk születésnapjához közeli időpontra tűzik ki ezt a napot. Idén február 28-án, múlt pénteken tartották meg a színes programokkal teli rendezvényt.

Előzetesen meghirdettek egy olyan adománygyűjtő akciót a gyerekek, a szülők és a pedagógusok körében, hogy egy csoki árát ajánlják fel jótékony célra. Az Arany iskolától nem áll távol a jótékonykodás, hiszen gyűjtöttek már például Pecsét István és Nagy Kamilla gyógykezelésére, az Öltözz pirosba! elnevezésű akció keretében pedig többször segítették a pécsi Dóri hospice házat. Idén ezzel a csokis akcióval a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályát szerették volna segíteni. Az iskolanapon minden osztály helyet foglalt a tornateremben, és az osztályok képviselői egyesével mentek ki a színpadra, hogy a közös perselybe tegyék az általuk összegyűjtött adományt. Az összesítés alapján 188 ezer forint adomány gyűlt össze a kórház javára. Az Arany-napon Erdélyi-Franyó Anna, a Szent Pantaleon Kórház ápolási igazgatója jött el a gyerekekhez, s köszönte meg nekik a felajánlást. Mint mondta, egyelőre még egyeztetnek arról, hogy pontosan mire fordítják az adományt, amelyről később tájékoztatják is őket. A tervek szerint gyógyászati eszközöket vásárolnak a pénzből, például inhalátorokat, pulzoximétereket, mert ezere szükség van a gyermekosztályon. A reggeli adományozós program után az iskola főépületébe vonultak a fiatalok, és számos program várt rájuk a zene, az alkotás és a mozgás jegyében.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW