KezdőlapEgészségKoronavírus - Újabb fertőzött Magyarországon

Koronavírus – Újabb fertőzött Magyarországon

-

-Hirdetés-

Diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttet Magyarországon, egy 70 éves magyar, súlyosan beteg férfit – olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra szombaton feltett közleményben.

A közlemény szerint a férfit jelenleg a Szent László-kórházban ápolják. Valószínűsíthetően külföldön élő fia fertőzte meg, aki február közepén látogatta meg, előtte Olaszországban és Párizsban is járt.
Hozzátették, a fertőzés tényét a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített vizsgálati eredmény erősítette meg.
Az idős férfi eleve súlyos, krónikus alapbetegségekkel küzd, rossz, legyengült állapotban van. A budapesti Szent László-kórházban karanténba helyezték, kivizsgálják és megkap minden szükséges ellátást – írták.
 A közleményben szerepel az is, hogy az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás.
 A hatóságok kikérdezik a feleségét és külföldön élő fiát is. A szoros kontaktjának számító felesége már karanténba került.
Állapotáról és az eset egyéb járványügyi intézkedéseiről a későbbiekben adnak tájékoztatást – áll a közleményben.

-mti-

koronavirus.gov.hu
-Hírdetés-
- Hírdetés-

El kell olvasni

Horgászati tilalom június 15-től

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról számolt be, hogy sikeresen megtörtént az idei második pontytelepítés a Kikötői-öbölben és a Felső-öbölben. Előbbinél 3 mázsa, utóbbinál 7...
DunaOnline

FREE
VIEW