KezdőlapEgészségTovábbra sincs koronavírusos beteg Dunaújvárosban

Továbbra sincs koronavírusos beteg Dunaújvárosban

-

Januártól látogatási tilalmat vezettek be a Szent Pantaleon Kórházban az influenzajárvány miatt.

Március 8-tól pedig az eddiginél még szigorúbb látogatási tilalom lépett életbe, az ország egész területén a koronavírus-járvány miatt. Mint azt dr. Mészáros Lajos, a dunaújvárosi intézmény főigazgató-főorvosa elmondta, bár napi szinten egy-három beteget megfigyelnek, hogy fertőzött-e vagy sem, de eddig nem volt, és jelenleg sincs igazolt fertőzött beteg nálunk. Az az egészségügyi eljárásrend egyébként, hogy ha van koronavírusos beteg, akkor őt a Szent László Kórházba kell szállítani. Ha a gyanús esetek száma nőni fog, helyet kell biztosítani a fertőző osztályon. Van egy operatív tervük erre is: akiket eddig más jellegű fertőző betegséggel kezeltek, máshová helyezik, és tartalékágyakat biztosítanak.

Természetesen a látogatási tilalom a fekvőbeteg osztályokat érinti, a szakrendeléseket nem, de fokozottan ellenőrzik a kórházba belépőket, és szigorúbban védik a fekvőbetegeket.

A koronavírus súlyosnak mondható fertőzés-veszélyének leginkább az idősebb korosztály van kitéve. A bevezetett védelmi intézkedések azt hivatottak szolgálni, hogy ne hirtelen, nagy számban jelentkezzenek a súlyos esetek.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW