KezdőlapEgészségKoronavírus - Sikeresen izolálták az NNK laborjában a koronavírust!

Koronavírus – Sikeresen izolálták az NNK laborjában a koronavírust!

-

A Nemzeti Népegészségügyi Központban sikeresen izolálták az új koronavírust, Magyarországon először. Ezzel lehetőség nyílik a magyarországi vakcinafejlesztésre. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában sikeresen izolálták a koronavírust, Magyarországon először – jelentette be az országos tisztifőorvos kedden Budapesten, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján. A Nemzeti Népegészségügyi Központban sikeresen izolálták az új koronavírust, Magyarországon először. Ezzel lehetőség nyílik a magyarországi vakcinafejlesztésre.

Müller Cecília hangsúlyozta: ezzel lehetőség nyílik a magyarországi vakcinafejlesztésre és új vírusellenes terápiák kipróbálására. A kórokozót Kiss Zoltán virológus vezetésével sikerült izolálni, a vírust hazai és külföldi kutatók számára élő és nem élő változatban is rendelkezésre bocsátják.

-mti-

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW