KezdőlapDunaferrRendkívüli helyzet: Hankook, Hamburger, Vasmű

Rendkívüli helyzet: Hankook, Hamburger, Vasmű

-

Hankook Tire:

Tekintettel az európai és magyarországi koronavírus helyzetre valamint az európai autógyárak többségének bezárására, a Hankook Tire 2020. március 30. és április 7. között felfüggeszti a termelést a magyarországi gyárban.

„A Hankook Tire számára az alkalmazottak egészsége és biztonsága kiemelt fontosságú. Mindent megteszünk, ami ebben az időszakban egészségük védelme érdekében szükséges.” – mondta Sanghon Lee, a Hankook Tire Europe elnöke.

Hamburger Hungária:

„Cégünk e nehéz időszakban is teljes kapacitással működik, fenntartva az ország és a dunaújvárosi régió gazdasági helyzetének stabilitását!” – olvasható a Hamburger Hungária Kft. cégvezetésének tájékoztatójában. Viszont több védelmi intézkedést is eszközölt a papírgyár. Néhány alkalmazottuk áttért a távmunkára. Mindenki egészségét óvva a Hamburger Hungária Kft. kizárólag az operatív működéshez szükséges esetekben engedélyezi a telephelyére történő belépést. A portaszolgálat ellenőrzi a belépők testhőmérsékletét, a tüneteket mutatókat (37 fok felett) azonnal visszafordítják. Minden belépő védőkesztyűt és száj-maszkot köteles viselni a Hamburger Hungária teljes területén, tartózkodása teljes időtartama alatt. Ennek hiányában a cég megtagadhatja a belépést, az ott tartózkodást. A belépőkártyák érvényességét ideiglenesen korlátozzák azon partnereiknél, akik munkája nem feltétlen szükséges a termelés fenntartásához.”

Nem áll le a termelés a vasműben:

„Nem tehetünk -és nem is teszünk- úgy, mintha minden a régi lenne, de arra sincs okunk, hogy feltett kézzel megadjuk magunkat a körülményeknek. A Dunaferr nem állíthatja le a termelését. Az az egyetlen esélyünk, ha folytatjuk a munkát minden gyáregységben és megteremtjük a működéshez és bérfizetéshez szükséges forrásokat. Ki kell szolgáljuk a megrendeléseket, hogy átvészeljük ezt a helyzetet és felkészüljünk a járvány utáni időszakra.” – Így fogalmazott Evgeny Tankhilevich, az ISD Dunaferr Zrt cégvezetője a március 24-én kelt, a dolgozóknak címzett nyílt levelében. A vasműben tehát nem állítják le a termelést: ahogy a levélben is fogalmazta a cégvezető, a munkatársaik egészségének megóvásán túl minden erejüket arra fordítják, hogy fenntartsák a folyamatos termelést és biztosítsák több ezer kolléga munkahelyét. 

Azon adminisztratív területen, ahol lehetőség van rá, bevezették az otthoni munkavégzést oly módon, hogy heti 3 munkanap mellett 2 szabadnap kivételét kérték az érintettektől. A dolgozók több mint 70 százaléka viszont a termelésben dolgozik, náluk ez a lehetőség nem merülhetett fel.  

A kormányzati intézkedések és szabályozások figyelembevételével a vállalat már számos óvintézkedést hozott annak érdekében, hogy védőeszközök biztosításával és folyamatos fertőtlenítéssel megakadályozza a vírus terjedését az alkalmazottak körében. A vállalat folyamatosan figyeli a nemzetközi és a hazai helyzetet és a fejlemények függvényében további intézkedéseket hozhat alkalmazottai védelme érdekében.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Harminckétezer járművet ellenőriztek a vármegyei rendőrök a Speedmarathon során

0
A ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 19-én reggel 6 órától 24 órás sebességellenőrzést tartott a rendőrség, ez volt a Speedamarthon nevű akció. A lakosság aktív...
DunaOnline

FREE
VIEW