KezdőlapKözéletNem lehet közvetlenül a buszon jegyet vásárolni, nyári menetrend lépett életbe

Nem lehet közvetlenül a buszon jegyet vásárolni, nyári menetrend lépett életbe

-

A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében hozott új, rendkívüli intézkedés értelmében március 23-tól készpénzmentessé vált a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán.

A Volánbusz Zrt. és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. együttműködésnek köszönhetően valósul meg az applikációban történő jegyvásárlás lehetősége. Ennek bevezetésével egyidőben a társaság minden helyi, országos, regionális és távolsági járatán felfüggeszti az első ajtónál történő felszállást, a járművezetőket szalagkordonnal határolják el az utastértől. Akik az applikációban vásárolják meg jegyeiket a Volánbusz járataira, nem terhelik pluszköltségek, vagyis az elektronikus jegyek ára megegyezik a hagyományos, papíralapú jegyekével. Március 24-étől a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként Dunaújváros helyi autóbuszos közlekedésében több változás is életbe lépett. A Volánbusz tájékoztatója alapján: a helyi vonalakon közlekedő járatok nyári (július 1-től augusztus 31-ig érvényes) menetrend szerint járnak. Továbbá a 13-as vonal járatai, valamint a 18, 29, 35 és 40-es vonalon vásári napokon indított járatok közlekedése is szünetel. Március 25-étől a Volánbusz minden helyközi országos, regionális, elővárosi, valamint a Budapest környéki járata a további intézkedésig a tanítási szünet idején érvényes menetrend szerint közlekedik. A koronavírus-járványra, a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre és a bevezetett rendkívüli intézkedésekre – köztük az oktatási intézmények bezárására és a rendezvények elmaradására – való tekintettel a Volánbusz a már megvásárolt utazási igazolványok árát bizonyos esetekben kezelési költség levonása nélkül visszatéríti.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pindúr Pandúrok az egyetemen

0
Játékos közlekedésbiztonsági programok várták az óvodásokat és kisiskolásokat április 24-én a Dunaújvárosi Egyetemen- erről számolt be felsőoktatási intézményünk. Mint azt részletezték, izgalmas játékos vetélkedőn...
DunaOnline

FREE
VIEW