KezdőlapEgészségAz ország doktornője, valójában itt él közöttünk

Az ország doktornője, valójában itt él közöttünk

-

Sokan nem is tudják, hogy dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, akit most egy egész ország figyel, itt él közöttünk, egészen pontosan Nagyvenyimen.

Minap a Ripost készített egy összeállítást, amelyben megpróbáltak utána járni, hogy ki is ez a kedves doktornő. Mert bizony büszkék lehetünk rá, hiszen nem először hárul rá nagy feladat, ugyanis a vörösiszap katasztrófánál is helytállt, akkor a Közép-Dunántúli Régió tisztifőorvosaként irányította az ajkai vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárítását.

Fotó: ÁNTSZ

Müller Cecília 1984-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett diplomát. Négy szakvizsgával rendelkezik, mind olyan, ami most nagyon jól jön a járvány idején: üzemorvostan, háziorvostan, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan. Dunaújvárosban volt kórházi orvos, majd a Mezőfali Mezőgazdasági Kombinát üzemorvosa, 1991-96 között Nagyvenyimen háziorvos, majd dunaújvárosi tisztifőorvos. 2010-től néhány hónapon át a Közép-Dunántúli Régió tisztifőorvosaként irányította az ajkai vörösiszap-katasztrófa következményeinek elhárítását. 2011-ben a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője, majd országos tisztifőorvos lett. A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs tagja. Kitüntetései: Honvédelemért Kitüntető Cím (2013), Fenyvessy-emlékérem (2015), Népegészségügyért Emlékérem (2015). – írja a Ripost.

„Amikor békésebb idők voltak, még a járvány előtt, többször sétáltunk együtt, gyönyörködtünk a kertekben… Mindig azt mondta ő is, a férje is, hogy nagyon szeretnek itt élni, nem költöznének el innen” – emlékszik vissza Vargáné Kaiser Katalin, Nagyvenyim polgármestere.

„Mezőfalván, ahol korábban volt háziorvos és Dunaújvárosban, ahol megyei tisztifőorvosként dolgozott, szintén Cilinek becézik, úgy beszélnek róla.”

Férje is háziorvos Nagyvenyimen , emellett csillagász és sikeres fotográfus.

Mindennap látjuk a tévében, olyan, mint egy jóságos nagynéni, aki naponta ellát jó tanácsokkal és úgy mondja: „nagyon szépen kérem…” – eközben ő az egyik hadvezér a koronavírus-járvány elleni harcban.

Vagyis így már érthető az érzés, hogy ismerős valahonnan!

Ripost / DunaOnline.hu

A Ripost teljes cikke itt olvasható

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW