KezdőlapEgészség1458 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 10 idős beteg

1458 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 10 idős beteg

-

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1458 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 10 idős, krónikus beteg. Ezzel 109 főre emelkedett az elhunytak száma. 120 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van és 8 elhunyt.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

NemKorAlapbetegségek
75adat feltöltés alatt
89magas vérnyomás, pajzsmirigy túlműködés, hasnyálmirigy gyulladás, daganatos megbetegedés
66magas vérnyomás, érelmeszesedés
Férfi46krónikus veseelégtelenség, szívelégtelenség, pitvarfibrilláció, pajzsmirigy betegség
75cukorbetegség, magas vérnyomás, idült obstruktív tüdőbetegség
83magas vérnyomás, szív-és érrendszeri betegség, dementia
Férfi76adat feltöltés alatt
92magas vérnyomás, szívritmus zavar, érelmeszesedés, krónikus veseelégtelenség
80tüdő fibrózis, vérszegénység, epekövesség
Férfi66krónikus veseelégtelenség, daganatos betegség
-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Elsőbbség meg nem adása miatt 80 esetben intézkedtek a rendőrök a...

0
A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról számolt be, hogy az elmúlt héten az előzés szabályainak megszegése miatt 14, elsőbbség meg nem adása miatt 80 és...
DunaOnline

FREE
VIEW