KezdőlapKözéletA kollégiumokban tanulnak az egyetem itt maradt külföldi hallgatói

A kollégiumokban tanulnak az egyetem itt maradt külföldi hallgatói

-

A Dunaújvárosi Egyetem március 23-tól átállt a digitális oktatásra. Mint arról a felsőoktatási intézmény beszámolt nekünk, zökkenőmentes volt a teljesen online oktatási rendszer bevezetése náluk.

Az egyetem a Moodle e-learninges keretrendszert már évek óta használja, így eddig is elérhetőek voltak kurzusok online formában. A külföldi hallgatóik a kollégiumban laknak és így vesznek részt a digitális oktatási formában. Azok a külföldi hallgatók, akik feltétlenül haza akartak utazni, ezt megtehették, de tájékoztatva lettek arról, hogy a veszélyhelyzet feloldásáig valószínűsíthetően nem térhetnek vissza az egyetemre. Az intézmény több hírről is beszámolt az elmúlt időszakból. Például, a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a Kerpely Antal Kollégiumi Önkormányzat közös kezdeményezésében, a Dózsa György út 33. szám alatti kollégiumi épület számos este szív alakú kivilágítást kap.

A DUE rendkívül hálás a kollégáinak és hallgatóinak kitartásukért és együttműködésükért, amelyet az elmúlt időszakban, ebben a rendkívüli helyzetben tanúsítanak. Melkovics János, a kollégium igazgatója arról számolt be, hogy munkatársaik egy önálló projektet indítottak el azzal a céllal, hogy segítsék a kollégiumban tartózkodó külföldi és megmaradt állandó vendégeik vírus elleni védekezését: maszkokat varrtak és ezeket helyezték ki a különböző közösségi terekbe a fertőtlenítő szerek mellé. Adományt is kaptak Perkáta polgármesterétől, Somogyi Balázstól. A szomszédos település testvérvárosi kapcsolatot ápol egy kínai várossal, amelynek révén most 6 darab professzionális táv digitális hőmérsékletmérő eszközt kapott intézmény. A hat készülékből egyet az egyetem főépületének portáján, a többit pedig kollégiumainkban helyeztek el.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW