KezdőlapKözéletHankook válasza a leépítésekről (frissítve)

Hankook válasza a leépítésekről (frissítve)

-

Tömeges létszámleépítésekről szóló hírek jelentek meg a hazai médiában az elmúlt napokban, ahol a Hankook Tire Magyarország Kft. is szóba került, mint aki leépítéseket tervez.

A Napi.hu szerint elnyújtott létszámleépítést hajtanak végre a Hankook hazai vállalatánál.

A Hankook Tire Magyarország Kft. levelében cáfolta a megjelent híreket:

„A Hankook a koronavírus miatt kialakult helyzetben is arra törekszik, hogy hosszútávú munkahelyet tudjon biztosítani munkavállalóinak.

A vállalat vezetősége nem hajtott végre és – a jelenlegi körülmények között – nem is tervez sem létszámleépítést, sem termelésátalakítást a koronavírus miatt, sem pedig bármely más egyéb okból kifolyólag.

A vállalat az ideiglenes leállás alatt is biztosított jövedelmet munkavállalói számára, a dolgozók fizetett szabadságon voltak. A termelés április 14-én a megrendeléseknek megfelelően rendes kapacitással újraindult, és minden alkalmazott a rendes ütemterv szerint dolgozik. 

A Hankook Tire jelenleg vizsgálja a kormány által kínált bértámogatási csomag hatékony felhasználási lehetőségeit, amennyiben a jelenlegi helyzet meghosszabbodik.”

A Hankook válaszlevelében arra is kitért a rendkívüli helyzetre tekintettel távmunkára is lehetőséget ad azoknak a munkavállalóinak, akiknek a munkaköre ezt lehetővé teszi, illetve az üzemben dolgozók számára biztosítja a biztonságos munkavégzés feltételeit.

„A vállalat lehetőséget biztosít az otthoni munkára mindazoknak, akiknek a munkaköre ezt lehetővé teszi (irodai dolgozók). Azon dolgozóknak, akiknek a gyermekek felügyelete miatt otthon kell maradniuk, de a távmunka nem lehetséges (általában a termelésben dolgozók), a Hankook erre az időszakra az alapbérük 50%-át fizeti támogatásként – eddig 52 dolgozó élt ezzel a lehetőséggel.

A Hankook a járvány kezdetétől fogva, és a jövőben is mindent megtesz dolgozói védelmében, fokozott egészségvédelmi előírásokat léptetett életbe.

Minden dolgozó kap védőmaszkot, illetve a megfelelő távolságtartás biztosítása érdekében a vállalat további buszokat állított be a dolgozók szállításába és az étkezési rendet is átszervezte. Rendszeres a fertőtlenítés az egész telephelyen, az egyéni fertőtlenítéshez is biztosítottak a feltételek és a szükséges eszközök, a dolgozókat folyamatosan tájékoztatják.”

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

A digitális trendekről lesznek előadások a kamarában

0
Május 14-én 14 órától rendezik meg a Digitális Technológiai Trendek Klub vállalkozó fórumát a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara székházában, ahol a Digital Twin technológiával...
DunaOnline

FREE
VIEW