-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet A Dunaújváros Egyetem közel kétezer oklevelet ad ki a kormányzati rendelkezésnek köszönhetően

A Dunaújváros Egyetem közel kétezer oklevelet ad ki a kormányzati rendelkezésnek köszönhetően

A kormány a koronavírus járvány miatt kialakult helyzet kezelése érdekében gazdaságvédelmi akciótervet hirdetett, amelynek egyik része az, hogy nyelvvizsga hiányában is megkapják diplomáikat mindazok, akik 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tesznek.

Ez a rendelkezés visszamenőleg, a korábban vizsgázott hallgatókra is vonatkozik, összesen mintegy 75 ezeren érintettek. A minisztérium közlése alapján a felsőoktatási intézményeknek az oklevelek kiadását haladéktalanul meg kell kezdeniük Dunaújvárosi Egyetem tekintetében közel 2000 oklevél kiállítására nyílik lehetőség a rendeletnek köszönhetően. Mint az felsőoktatási intézményünk tájékoztatójából kiderült, az oklevelek kiállítására két körben kerül sor. Először az oklevelet azon volt hallgatók részére állítják ki, akik a 2006/2007. tanév I. félévében, vagy azt követően kezdték meg tanulmányaikat. Az oklevelek kiállításával időrendben visszafelé haladnak, először a 2020. januárjában sikeresen záróvizsgázott hallgatók számára fogják kiállítani az oklevelet, ezt követően a 2019 júniusában sikeresen záróvizsgát tett hallgatóiknak. A második körben az oklevelet azon volt hallgatók részére állítják ki, akik a 2006/2007. tanév I. félévét megelőzően kezdték meg tanulmányaikat. Az oklevelek kiállítására második körben 2020. augusztus elsejétől kerül sor.

Az oklevél kiállítását az arra jogosult volt hallgató kezdeményezheti, az egyetem Tanulmányi Hivatalának holnapján elérhető adategyeztető lap hiánytalan kitöltésével, és leadásával. Az oklevél kiállítására vonatkozó kérelmet valamennyi volt hallgató május 1-től nyújthatja be.  Az oklevél kiállításának ideje a hiánytalanul kitöltött adategyeztető lap benyújtásától számított 30 nap. Az oklevél csak postai úton vehető át. Az adategyeztetések során megadott postai címre hivatalos levélként küldi el a dunaújvárosi intézmény.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW