KezdőlapKözéletSzervusz nép, szervusz király!

Szervusz nép, szervusz király!

-

Ti kérdeztek, én válaszolok!” címmel facebook-os fogadóórát tart ma Pintér Tamás polgármester.

Szép és nemes gesztus, hogy a város első embere a lakossággal kapcsolatot akar tartani.  Tegye.

Ám a facebookos fogadóóra  elnevezés nem fedi  pontosan a valóságot.  Valójában csak a mailen elküldött kérdésekre válaszol ott. Nincs okom feltételezni, hogy azért nem a facebookon feltett kérdésekre válaszol, mert akkor mindenki látná, hogy melyik kérdésre válaszol és melyikre nem.

Mondom, eszemágában sincs feltételezni, de azért a kétség csak ott motoszkál az emberben.

Egyébként csak zárójelben Cserna Gábor online fogadóóráján a facebookon feltett kérdésekre a facebookon is válaszolt, de azért nem árt, ha egy kezdő polgármester óvatosabb.

Sokkal inkább az zavar engem, ahogy megszólít. Ne higgyék, hogy a kákán is csomót keresnék, de én még egy Mekiben sem viselem el, hogy letegezzenek.

Az, hogy egy polgármester letegezi a városa lakosságát az nem helyén való. Ez amolyan csendőr-pertu. Amikor a kakastollasok tegeztek mindenkit, a szegény embereknek meg csak magázódva lehetett válaszolni.

Ez nem közvetlenséget, hanem egyenlőtlenséget és tiszteletlenséget sugall. Én ugyanis tegezhetlek téged, de neked ezt nem szabad viszonoznod.

Egy kivételt ismerek ebben csupán, amikor Rejtő alapművében a Piszkos Fred a kapitányban Fülig Jimmy a kikötői kalandor a sors szeszélyes játékának következtében egy időre a Boldogság Szigetek uralkodója lett, s pertut ivott a néppel.

 „- Mától kezdve pertuban vagyok a lakossággal! Szervusz nép! – és ők üvölték „szervusz király!”
   És ittunk és összeölelkeztünk.
   – Éljen a király! Vesszen Warins! – jegyezték meg állandóan, vagy kétszázan.
   Erre ittunk és én játszottam a citerán és elénekeltem a „Lulu ha visszatérek Fidzsiről” című dalt és mindenki megsimogatta a ruhámat és sírtak és nevettek és mindig így szóltak, hogy „Éljen a király!”

De mint tudjuk, hogy Pintér Tamás nem kikötői kalandor, Dunaújváros sem a Boldogság Szigetek.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Tíz mázsa pontyot telepítettek a Felső-öbölbe

0
A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület arról tájékoztatja a pecásokat, hogy az idei első pontytelepítés megtörtént, amelynek során 10 mázsa ponty került telepítésre a Felső-öbölbe. Fontos,...
DunaOnline

FREE
VIEW