KezdőlapKékfényFokozott rendőri ellenőrzés van a gyalogátkelőhelyeknél

Fokozott rendőri ellenőrzés van a gyalogátkelőhelyeknél

-

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett Zebra-terv elnevezésű kampányt végezték tegnap, és még a mai nap folyamán a dunaújvárosi rendőrök. Két frekventált zebránál vannak, az akció célja, hogy a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra hívja fel a figyelmet.

A közlekedésben résztvevőknek több tanáccsal is szolgálnak. Például a gyalogosok, amennyiben a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely van, azon haladjanak át az úttesten. Mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének. A járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét. Próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Hétszázmillió forint az önkéntes szervezeteknek

0
A központi költségvetésben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására....

Programkavalkád a Hild-napon

DunaOnline

FREE
VIEW