KezdőlapKözéletA megrögzött patrióta: Jobb Gyula, kulcsi polgármester

A megrögzött patrióta: Jobb Gyula, kulcsi polgármester

-

Állami pályázatok útján nyerte el Kulcs községe egy új bölcsőde létrehozását, valamint az egészségügyi központ fejlesztését is. Jobb Gyula polgármesterrel beszéltünk.Állami pályázatok útján nyerte el Kulcs községe egy új bölcsőde létrehozását, valamint az egészségügyi központ fejlesztését is. Jobb Gyula polgármesterrel beszéltünk.

– A jelenlegi helyzetben sincs megállás a fejlődésben Kulcson, hiszen éppen most jött meg egy újabb olyan, kívánalmunkra pozitív döntés, ami azt jelenti a település életében, hogy nincs megállás az építkezésben. – mondta el Jobb Gyula, a méltán üdülőfaluként emlegetett kistelepülés polgármestere.

Amíg körbevezetett a több forrásból, több helyen zajló folyamatokon, arról is beszámolt, hogy az elmúlt hetekben sem bírta ki, hogy ne beszélgessen személyesen a helyi polgárokkal. Sőt, még fáradtságot sem érez a hétvégét tervezve, mert úgy megörült a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Molnár Krisztián telefonhívásának, amikor azt közölte, hogy egy állami pályázaton megnyerték a bölcsőde építéséhez szükséges támogatást.

– Nagyon fontos ez számunkra, hiszen első körben nem nyertünk, csak most. Nem adtuk föl, vittük tovább az ügyet, és most 247 millió forintot sikerült nyernünk a 28 fős bölcsőde építéséhez. Óriási szükségünk van rá, több okból is. Nőnek a gyerekek, szerencsére szívesen költöznek Kulcsra a fiatal párok is, és sok-sok gyerek születik. Nyilván, mindennek van határa, de ennek a bölcsődei férőhelynek elégnek kell lennie, hiszen a jövő fenntartásról is gondoskodnunk kell.

Jelenleg még együtt van a bölcsőde és az óvoda egy intézményen belül. A bölcsőde az Egészségügyi Központ mellett önerőből vásárolt területen lesz majd. Ugyanakkor az egészségügyi központ is jelenleg szintén bővítés alatt áll, túl az alapok ásásán. A két éve orvosi rendelőként átadott épület avatásakor már tudták, hogy kicsi lesz.

Fotó: Pálinkás István

– Egészségügyi ellátórendszerünk így már akkora lesz, ami ennek az állandóan növekvő településnek az igényeit előreláthatóan 15–20 évre megoldja majd. A védőnők, gyermekorvos, fogorvos, háziorvosok itt lesznek, plusz egy labor, ami megkönnyíti a kulcsi emberek dolgát. A gyermeklétszám növekedése az iskola bővítését is magával hozta.

Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke néhány alkalommal már elismerően biztatta Kulcs polgármesterét, gratulálva a közösségi terek, valamint egy új településközpont kialakításának tervéhez, hiszen, aki ismeri a térség adottságait, tudja, a megnövekedett településszámhoz a kor követelményeinek megfelelő szociális infrastruktúra is kell. Jobb Gyula pedig egyébként is előre tekint.

– Megrögzött lokálpatriótaként hiszem, vallom, hogy túl ezeken a fejlesztéseken a Duna közelségében rejlő lehetőségek miatt turisztikai szempontból is jelentős vidék vagyunk. Potenciálisan ez óriási lehetőség a vendéglátásban, de a vízi turizmustól a horgászaton át a valóban aktívan és igazi természeti környezetben pihenni vágyók számára is.

Szerző: Pálinkás István Forrás: Feol.hu

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW