-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Pótfelvételit hirdetnek a középiskolák

Pótfelvételit hirdetnek a középiskolák

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint idén több mint 97 ezer tanuló, köztük 83 775 nyolcadik, 7854 hatodik és 5443 negyedik évfolyamos diák kérte felvételét középfokú nevelési-oktatási intézménybe. Közülük a jelentkezők 96 százalék be is került a választott iskolába.

Április 30-ig minden diák megtudta, melyik iskolába vették fel a középiskolai felvételin. Mint azt az eduline.hu oldalon olvasható, a középiskolai felvételin is van lehetőség fellebbezésre (a szabályzat szerint fogalmazva jogorvoslati eljárásra). Ezt a kérelmet annak az iskolának a fenntartójához kell benyújtani, amelyik döntésével nem értetek egyet. A kérelmeket június 1-ig kell, hogy elbírálják. A felvételi tájékoztató szerint ha a jelentkező tanköteles, a döntésről értesíteni kell azt az iskolát, amivel a jelentkező tanulói jogviszonyban áll. A 8. évfolyamos és a 6. évfolyamos gimnáziumba jelentkezésnél ezt csak akkor kell megtenni, ha a jogorvoslatot követően a diákot az adott iskolába sikeresen felvették.

Az általános után pótfelvételi eljárást is hirdetnek a középiskolák. Városunkban például a Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a 8. osztályt végzettek számára gyakorló ápoló és vegyész technikus képzéseket kínál. Jelentkezni a szükséges jelentkezési lap és más mellékelt dokumentumok leadásával lehet, a határidő május 31.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW