KezdőlapKözéletMásolás havi 16 millióért

Másolás havi 16 millióért

-

A Dunaújvárosi Hírlap „A lé a tét: az új ötlet a többlet?” című írása több érdekes információt is tartalmaz. Az egyik ezek közül, hogy a dunaújvárosi Médiaház „idegen” médiumok (femina.hu, Nők Lapja Café, Joy, Glamour) által gyártott cikkeket jelentet meg forrásmegjelöléssel a dunaujvaros.com internetes hírportálon.

Utánanéztünk, és kiderült, hogy rengeteg ilyen jellegű anyag jelent, meg az elmúlt időszakban, amelyek közül a napokban a számos femina.hu által jegyzett írás lekerült az oldalról. Valószínű, hogy ez nem véletlenül történt, hiszen ezeket az anyagokat kizárólag a szerzők írásbeli hozzájárulásával lehetett volna felhasználni. Megnéztük a dunaujvaros.com impresszumát, hogy főszerkesztőként ki a felelős, de ilyen titulus nem szerepel az oldalon.

Érdekesség, hogy a nem kevés közpénzből finanszírozott Dunaújváros Közéleti Hetilapban is megjelent a már említett cikkek közül néhány. Ezeket viszont forrásmegjelölés mellett a lap egyik újságírója szerzőként jegyzi. A hetilapban szereplő impresszum szerint az újság főszerkesztője Varga Richárd, Dunaújváros pillanatnyilag aktuális „média mogulja”.

Kérdés, hogy a Médiaház üzemeltetésére körülbelül havi 16 millió forintot költő Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata mit szól hozzá, hogy ennyi pénzért másolt (plagizált) anyagokkal töltik meg a felületeket, ami egyes vélemények szerint felvetheti a bűncselekmény lehetőségét.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW