Közélet

FOSZK képzés is választható az egyetemen

Újabb határidő közeleg az általános felsőoktatási eljárásban: a február 15. után megszerzett és a felvétel feltételéül szolgáló, a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumok legkésőbb 2020. július 9-ig pótolhatók az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában- írja a felvi.hu.

A Dunaújvárosi Egyetem egy más lehetőséget is népszerűsít honlapján, azoknak, akiknek nem lett elég pontja, nem sikerült az emelt szintű érettségije, vagy éppen nincs nyelvvizsgája. Ez a lehetőség pedig az úgynevezett FOSZK képzés, vagyis a felsőoktatási szakképzés. A dunaújvárosi intézmény Gazdálkodási és Menedzsment szakon is kínál ilyen oktatást, amelyhez nincs szükség emelt szintű érettségire és 240 pont a minimum ponthatár.

A szak sikeres elvégzése esetén oklevelet kapnak a hallgatók és a kimenetelnél a pluszpontok mellett nem szükséges a nyelvvizsga. Az egyetemi szolgáltatások természetesen a FOSZK képzésen hallgatóknak is járnak, például a kedvező kollégium az első éves hallgatók számára. A jelentkezők rugalmas tanmenetre számíthatnak, mely során olyan tantárgyakat sajátíthatnak el, mint Közgazdaságtan, Számvitel, Statisztika, Marketing, Munkaerőpiaci ismeretek.

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW