KezdőlapKékfényHasznos tanácsokkal látták el az időseket a rendőrök

Hasznos tanácsokkal látták el az időseket a rendőrök

-

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a polgárőrökkel együtt hasznos tanácsokkal látták el a szépkorúakat- írja a duol.hu.

Az elmúlt hetekben ugyanis Dunaújvárosból és a megyeszékhelyről is több bejelentés érkezett a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint csalók idős embereket próbáltak meg tévedésbe ejteni, és egy alkalommal sikerrel is jártak. A hírlap részletezi, az unokázós csalók módszere, hogy az elkövetők telefonon felhívják a kiszemelt, idős éveiben járó áldozatot, és elhitetik vele, hogy közeli hozzátartozója, gyermeke vagy unokája bajba került, akin életmentő műtétet hajtanak végre, vagy fogva tartják, és az ő megbízásából telefonálnak. Olyan eset is előfordult, hogy a megtévesztő az idős áldozat gyermekének adta ki magát, akinek a hangja a baleset miatt nem felismerhető. Volt arra is példa, hogy rendőrnek adta ki magát a csaló, aki a hívott személy rokonának balesete kapcsán felmerült költségei fedezése érdekében kért pénzt. A bűnelkövetők ilyen, és ehhez hasonló ürüggyel veszik rá a gyanútlan embereket arra, hogy készpénzt, vagy ékszert adjanak át a telefonhívás után érkező közvetítőnek.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési kollégái a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembereivel, valamint a Pannon Polgárőrség képviselőivel együtt május 27-én Dunaújvárosban, az üzletközpontok közelében hasznos tanácsokkal, figyelemfelhívó szórólapokkal látták el a bűncselekmény szempontjából leginkább veszélyeztetett korúakat. A rendőrök azt tanácsolják, ne bízzanak meg a váratlanul telefonon vagy személyesen jelentkező idegenekben! Ha gyanús telefont kapnak, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot unokájukkal, gyermekükkel, hozzátartozójukkal, mert ezzel ellenőrizni tudják a hívás valódiságát! Soha ne adjanak át pénzt, ékszert vagy más értéket idegennek! Gyanús személy látogatásakor jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát! Bűncselekmény gyanúja esetén értesítsék a rendőrséget! Ezek betartásával, a hozzátartozók idősekkel való folyamatos kapcsolattartásával, odafigyelésével megelőzhetők a trükkös csalások.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW