KezdőlapKözéletA Gárdonyi Géza Általános Iskola szeptembertől görögkatolikus fenntartású intézményként működik

A Gárdonyi Géza Általános Iskola szeptembertől görögkatolikus fenntartású intézményként működik

-

Az illetékes minisztérium engedélyezte, így hivatalosan is eldőlt, hogy a Gárdonyi Géza Általános Iskola szeptembertől görögkatolikus fenntartású intézményként működni.

Szóládi Zoltán, a Gárdonyi iskola igazgatója arról számolt be, hogy a Dunaújvárosi Tankerületi Központ által felterjesztett javaslat alapján, az oktatásért felelős miniszter nevében eljárva, a köznevelésért felelős államtitkár engedélyezte a fenntartói jog átadását a Hajdúdorogi Főegyházmegye részére, amennyiben az egyházi fenntartó vállalja az iskola beiskolázási körzetéből jelentkező tanulók felvételét, annak érdekében, hogy kialakíthatóvá váljon a hátrányos helyzetű gyermekek egyenletes aránya a nevelési-oktatási intézményekben, továbbá gondoskodik az SNI-ellátás folytonosságának biztosításáról. Tehát: a jogi átadás-átvételt követően szeptember 1-től a Gárdonyi iskola görögkatolikus fenntartású intézmény lesz.

Városunkban ez lesz már a második egyházi fenntartású oktatási intézmény, hiszen a korábbi Szilágyi iskola 2018 szeptemberétől Szabó Magda református iskolaként működik.

Egyébként a Gárdonyiban online szavazást is végeztek a pedagógusok, a dolgozók, a szülői szervezet és a diákönkormányzat körében, hogy mit szólnak a fenntartóváltáshoz. A suli honlapján megmutatták az eredményt, amely alapján az látszik, hogy a döntő többség örül az új változásnak, és támogatja azt:

A közalkalmazottak szavazásának eredménye: 100 % igen.

A szülői szervezet szavazásának eredménye: 100 % igen

A diákönkormányzat szavazásának eredménye: 88 % igen, 12 % nem.

Az intézményben tanulók törvényes képviselői szavazásának az eredménye: 74,55 % igen, 0,9 % nem és 24,55 % tartózkodott.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW