-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Támogatott gyakorlati oktatói képzést szervez a kamara

Támogatott gyakorlati oktatói képzést szervez a kamara

Mint már arról beszámoltunk, a Dunaújváros Megyei Jogú Város Kereskedelmi és Iparkamara a szakképzési törvényben meghatározott feladataként 2020-ban mestervizsgát szervez, de emellett gyakorlati oktatói képzést és vizsgáztatást is lebonyolít, meghatározott keretszámmal, támogatott formában.

A gyakorlati oktatói képzés és vizsga célja, hogy a duális szakképzési rendszer keretében a gyakorlati képzést folytató szervezeteknél a tanulókkal oktatóként foglalkozó szakemberek egységes követelményrendszer alapján legyenek felkészítve a tanulóképzéssel kapcsolatos oktatói, gyakorlatvezetői tevékenység minőségi, magas szintű, a mai kor követelményeinek és kihívásainak megfelelő ellátására. A képzés és vizsgáztatás költségének mindössze 25 százalékát kell önerőként megfizetni, a fennmaradó részt a program finanszírozza.

A kamarai gyakorlati oktatói képzésre és vizsgára való jelentkezés feltételei között szerepel például az, hogy a jelölt rendelkezzen az adott szakmában az állam által elismert szakképesítéssel, az oktatni kívánt szakma vonatkozásában 5 év szakirányú szakmai gyakorlattal. A képzés teljes időtartama 50 óra, ennek fele elméleti alapozó képzés, másik fele érzelmi intelligencia trénin. A jelentkezés további részleteiről a helyi kamara honlapján is lehet tájékozódni, illetve ott el is érhető a jelentkezési lap.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW