-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Támogatott képzést kínál a kamara – gyakorlati oktató

Támogatott képzést kínál a kamara – gyakorlati oktató

Budapest, 2022. április 26. Építésztechnikus tanuló a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara XV. Szakma Sztár Fesztiválján, a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a budapesti Hungexpón 2022. április 26-án. MTI/Soós Lajos

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara június 8-án támogatott gyakorlati oktatói felkészítési programot indít. A szervezet arra hívja fel az érdeklődők figyelmét a honlapján, hogy korlátozott számban még lehet jelentkezni a képzésre.

Mint azt részletezik, az 50 órás felkészítési program célja a tanulókkal oktatóként foglalkozó szakemberek egységes követelményrendszer alapján történő felkészítése a tanulóképzéssel kapcsolatos oktatói, gyakorlatvezetői tevékenység minőségi, magas szintű, a mai kor követelményeinek és kihívásainak megfelelő ellátására.

A képzés és vizsgáztatás fajlagos költsége bruttó 91.440,- Ft/fő, amelyből csak a bruttó 22.860 forintos önrészt kell megfizetni, a fennmaradó részt a program finanszírozza.

A kamarai gyakorlati oktatói képzésre és vizsgára való jelentkezés feltétele az adott szakmában az állam által elismert szakképesítés és 5 éves szakirányú szakmai gyakorlat igazolása.

A felkészítési program vizsgával zárul, amely egy online írásbeli vizsgából és egy szóbeli gyakorlati vizsgából áll.

Felhívják a figyelmet arra, hogy az új szakképzési rendszerben már (az együttműködési megállapodásokat felváltó) rövidciklusú szakképzési munkaszerződések megkötésére is kizárólag csak a kamarai nyilvántartásba felvett vállalkozásoknak van lehetőségük. A kamarai nyilvántartásba vétel minimális személyi feltétele a gyakorlati oktatói tanúsítvány megszerzése.

Mentesül a kamarai gyakorlati oktatói vizsga letétele alól az, aki rendelkezik:

  • mester végzettséggel, vagy
  • szakirányú szakképzettséggel, az oktatott szakképesítésnek megfelelő felsőfokú végzettséggel és 2 év szakmai gyakorlattal,
  • szakirányú szakképzettséggel, bármilyen felsőfokú végzettséggel és 5 év szakmai gyakorlattal,
  • 60. életévét betöltötte.

További információk, a jelentkezés részletei a kamara honlapján találhatók.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW