-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Folytatja abroncsadományozási programját a Hankook

Folytatja abroncsadományozási programját a Hankook

Az idei évben is elindul a Hankook Tire Magyarország Kft. Abroncsadományozási Programja, ám 2020 különleges évet jelent a kezdeményezés eddigi történetében- írja közleményében az abroncsgyár.

A járványügyi helyzettel kapcsolatos feladatokat ellátó szervezetek még a rendes pályázati időszak indulása előtt egyedi elbírálás alapján adományokban részesültek. Az akció keretében összesen 373 gumiabroncsot osztott ki a vállalat. Mivel továbbra is nagyon sok szervezet szorul segítségre, a Hankook Tire eltökélt abban, hogy immár kilencedik alkalommal is olyan közhasznú egyesületeket és nonprofit szervezeteket lásson el gumiabronccsal, amelyek fontos, de sokszor szinte láthatatlan munkát végeznek a társadalom javára. A tavalyi évben a pályázat lezárultával több mint 2300 darab abroncs talált gazdára, összesen 237 regionális és három országos szervezet körében. Idén a különleges helyzetre való tekintettel az egészségügyi, oktatási, valamint a környezetvédelmi területen tevékenykedő szervezetek támogatásán lesz a fő hangsúly.

A Hankook Tire 2012-ben életre hívott Abroncsadományozási Programja Magyarország legnagyobb ilyen jellegű kezdeményezése, amely a Hankook Értékteremtő Program szerves részét képezi. Az elmúlt nyolc évben a cég több mint 18 000 abronccsal támogatta a civil szektor legkülönfélébb feladatokat ellátó szereplőit. A támogatott szervezetek között szép számmal szerepelnek nagycsaládosokat segítő, betegeket vagy rászorulókat gondozó, adományozással foglalkozó egyesületek, de köztük találjuk az Országos Mentőszolgálatot, a Magyar Vöröskeresztet és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságát.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW