-Hirdetés-
Kezdőlap Közélet Ahol a biztonságos közlekedés létszükséglet

Ahol a biztonságos közlekedés létszükséglet

Kilencedik alkalommal hirdette meg idén Abroncsadományozási Programját a Hankook Tire Magyarország Kft. Az ország legnagyobb ilyen jellegű kezdeményezésének köszönhetően 2020-ban 1366 vadonatúj prémium abroncs került mintegy 182 civil szervezet járműveire. A rendkívüli helyzetre való tekintettel a vállalat idén több alkalommal soron kívül is támogatott több, kiemelt fontosságú feladatot ellátó intézményt.

2020-ban kilencedik alkalommal hirdette meg nagyszabású Abroncsadományozási Programját a Hankook Tire Magyarország Kft. A hazánkban egyedülálló kezdeményezés keretében az abroncsgyártó olyan közhasznú alapítványok, egyesületek és nonprofit szervezetek munkáját támogatta, amelyek működéséhez elengedhetetlen a mobilitás. A pályázatok elbírálását követően a Hankook több mint 1366 db abroncsot adományozott összesen 182 regionális és három országos szervezet számára. Emellett – a korábbi évek gyakorlatától némiképp eltérve – 2020-ban a Hankook Tire kiterjesztette a szokásos éves Abroncsadományozási Programját és több, kiemelt fontosságú feladatot ellátó intézményt soron kívül támogatott, ezzel járulva hozzá a vírus elleni küzdelemhez.

A 2012-ben életre hívott Abroncsadományozási Program keretében a Hankook Tire a regionális nonprofit szervezetek mellett országos hatáskörű intézmények számára azonos feltételek mellett kínál pályázati lehetőséget. A nyár elején meghirdetett pályázaton ezúttal is sikerrel vett részt több tucat nagycsaládosokat segítő, idős embereket és betegeket gondozó civil szervezet, valamint számos tűzoltó, mentő és polgárőr egyesület. Az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt munkáját egyenként 200, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságát pedig 100 darab abronccsal támogatta a vállalat.

Az abroncsgyártó idén is három szervezetet sorsolt ki, melyeknek egy Hankook kamion szállította házhoz a felajánlott abroncsokat. A sorsolás nyertesei az Értetek Veletek Fogyatékosokért Közhasznú Alapítvány, a Poszeidon Speciális Mentőszolgálat és a Skool – Technológiai Oktatásért Alapítvány voltak. Járműveikre egy profi szerviz csapat segítségével még az első fagyok előtt helyben fel is szerelték az új gumikat.

A járványügyi helyzettel kapcsolatos, kiemelt fontosságú feladatokat ellátó intézményeknek a Hankook a rendes pályázati időszak indulása előtt egyedi elbírálás alapján juttatta el a rendkívüli támogatást. Elsőként a Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezet jelezte márciusban, hogy a zavartalan és biztonságos munkavégzéshez új nyári gumiabroncsokra van szükségük, az abroncsgyártó pedig haladéktalanul eleget tett a kérésnek. Májusban a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Büszke Aranykor Alapítvány, a Reménysugár Közhasznú Alapítvány számára juttatott el összesen 169 abroncsot.

„2020-ban különösen fontosnak éreztük, hogy akár soron kívül is támogassuk a civil szervezetek munkáját, hiszen a veszélyhelyzet idején minden eddiginél nagyobb szerepet kapott a mobilitás. Naponta látjuk, tapasztaljuk, hogy a segítő szervezetekre idén felfoghatatlanul sok embert próbáló feladat hárult. Bízunk benne, hogy az új abroncsokkal hozzájárulhattunk ahhoz, hogy biztonságosabban láthassák el a feladataikat, és ezután is keresni fogjuk a lehetőségeket a segítségnyújtásra” – mondta Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

Exit mobile version
DunaOnline

FREE
VIEW