KezdőlapKözéletAtomerőművi képzésekre lehet jelentkezni augusztustól

Atomerőművi képzésekre lehet jelentkezni augusztustól

-

Augusztus 1. és 24. között ismét lehetőség van jelentkezni az atomerőmű specifikus szakirányú továbbképzésre az egyetemen.

Ezúttal bővül a lehetőség, az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzésen túl az atomerőművi üzemeltetési szakember képzésre is várják az érdeklődőket- erre hívja fel a figyelmet a Dunaújvárosi Egyetem. Jelenleg Magyarország egyik legnagyobb beruházása és fejlesztése a Paksi Atomerőmű két új blokkjának építése, amelynek célja, hogy egy olyan, a kor legszigorúbb elvárásainak megfelelő, kiváló műszaki színvonalú, biztonságosan működő erőmű épüljön fel, amely évtizedekig hozzájárul Magyarország klímabarát villamosenergia-ellátásához, lendületet adva a magyar ipar, kereskedelem és oktatás fejlődésének.

Az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök és szakember szakirányú továbbképzés célja, hogy a képzést elvégző szakemberek magas szintű tudás birtokában pályázhassanak az atomerőművi üzemeltetés területén betölthető állásokra. A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a gyakorlatban kiválóan hasznosítható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai és üzemeltetéshez kapcsolódó folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről. Mindezzel megalapozhatják jövőjüket egy olyan iparágban, amely a következő évtizedekben kiemelt szerepet tölt be mind a hazai, mind a nemzetközi szektorban. Két féléves gyakorlatorientált képzésről van szó.

A tandíj a 2020/2021. tanévben a Paks II. Zrt. támogatásának köszönhetően 25 főnek finanszírozott, továbbá lehetőség nyílik korlátozott számban a képzés önköltséges formában történő teljesítésére. A képzésről és a jelentkezésről további információ a felsőoktatási intézményünk honlapján található.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Nyitott napot tartott a bv. intézet

0
A büntetés-végrehajtási szervezet új toborzási koncepciójának megfelelően április 30-án megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Mint arról a bv. beszámolt,...

Kezdődnek a ballagások

DunaOnline

FREE
VIEW