KezdőlapKözéletRendkívüli közgyűlést tartanak ma a képviselők

Rendkívüli közgyűlést tartanak ma a képviselők

-

Rendkívüli közgyűlés összehívásáról tájékoztatta szerkesztőségünket tegnap az önkormányzat. A képviselők ma 11 órától 16 napirendi pontot nyílt ülésen tárgyalnak meg, két témában pedig zárt ajtók mögött döntenek.

Az első napirend megint csak a szociális ellátásokról szóló rendelethez kapcsolódik, a rövid leírás alapján jogszabályi pontosításokra van szükség, például hogy az ilyen kérdésekben a döntés nem a jegyzőt illeti, csak a közgyűlés által átruházott hatáskörben járhat el. A kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáról, valamint egyes kulturális tárgyú törvények módosításáról szóló törvény alapján módosítani kell a Bartók Kamaraszínház alapító okiratát. Vannak még az előző ciklusból nyertes pályázatok, ezen projektek további teendőivel kapcsolatban is dönteni kell. Szakértőket bízna meg a közgyűlés azzal a feladattal, hogy vizsgálják meg a helyi autóbuszos közlekedés hálózatát, menetrendi struktúráját. A sportszervezetek támogatására kiírt pályázatban is eredményt kell hirdetni.

A zárt ülés egyik napirendi pontjának címében egy polgármesteri határozatra vonatkozó fellebbezési kérelem elutasítása áll, a másik téma pedig a táborállási földcsuszamlás két károsultjának kártérítési igénye tárgyában állásfoglalás kialakítása.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

150 ezer forint adomány gyűlt össze a gyermekosztálynak

0
A Móricz Iskola képviseletében átadták a 27. Jótékonysági Pedagóguskoncerten összegyűlt adományt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának - erről adott hírt egészségügyi intézményünk. Mint azt...

Pindúr Pandúrok az egyetemen

DunaOnline

FREE
VIEW