KezdőlapKözéletVasárnap éjfélkor zárult a pótfelvételi

Vasárnap éjfélkor zárult a pótfelvételi

-

Tegnap, azaz vasárnap éjfélig lehetett jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A Dunaújvárosi Egyetem hat alapképzési szakot indított, idén már emelt szintű érettségi szükséges az alapképzésekhez a pótfelvételin is.

Mint azt az MTI írta, a pótfelvételire azok jelentkezhettek, akiket a július 23-án zárult általános eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén nem jelentkeztek a felsőoktatásba. Az Oktatási Hivatal részletezte, hogy bár az eljárásban önköltséges képzések hirdethetők meg, idén az oktatásért felelős miniszter engedélyével állami ösztöndíjas képzések is indulhatnak az agrár- és a gazdaságtudományi, az informatikai, a műszaki, az orvos- és egészségtudományi, a pedagógus-, valamint a társadalomtudományi alapképzési szakokon. Így a Dunaújvárosi Egyetem is meghirdethetett állami ösztöndíjas képzést a pótfelvételi során.

A felvett jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg, augusztus 31-ig.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Mintegy 230 felvételi elbeszélgetést bonyolított le az egyetem tanárképző intézete

0
Április 8-11 között lezajlottak a felvételi vizsgák a Dunaújvárosi Egyetem Tanárképző Központjában.-erről számolt be közleményében felsőoktatási intézményünk. Mint azt részletezik, 17 833 jelentkezővel a...
DunaOnline

FREE
VIEW