Közélet

A helyi egyetem is képviselte magát a tisztújítón

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség  augusztus 12-én rendezte meg éves közgyűlését, amely egyben tisztújító közgyűlés volt. A Dunaújvárosi Egyetem képviseletében Kiss András Péter, a DUE Diák Sportegyesületének  elnöke, valamint Kalocsai Imre, sportiroda vezető és DSE főtitkár voltak jelen.

A sportszövetség beszámolója alapján, a MEFS leköszönő elnöke, dr. Kiss Ádám nyitotta meg a MEFS tisztújító közgyűlését szerda délelőtt a Testnevelési Egyetem Athén termében. A közgyűlésen hagyományosan a MEFS által alapított díjakat is kiosztották, az egyetemi sportért megvalósított kiemelkedő munka elismeréseként. Dr. Székely Mózes, a MEFS főtitkára ismertette az elnökség 2019. évi munkáját, a pénzügyi beszámolót és a közhasznúsági jelentést, továbbá a 2020. évi pénzügyi és szakmai tervet. A tisztújítón Mocsai Lajost választották négy évre a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnökévé. A Testnevelési Egyetem rektora – az MTI híre szerint – programjának ismertetésekor egy Klebelsberg Kuno idézettel kezdett: „a testnevelés újjászervezése nemzeti ügy, össztársadalmi érdek és érték”, és mint hangsúlyozta: „ez azóta sem változott”. Mint mondta, „a sportoló nemzet szlogen tartalommal való megtöltése a cél az elkövetkezendő négy évben. Az alapfilozófiát újra kell fogalmazni a testkultúra, az életmód és az életminőség terén, mert nagy potenciál rejlik a fiatalok sportra való megnyerésében.

A szabadidő eltöltése és a várható élettartam viszonylatában óriási változások vannak folyamatban, de sajnos még így is az egészségben eltöltött évek száma Európában az egyik legalacsonyabb Magyarországon. Ennek a szemléletnek a megváltoztatása óriási kihívás az egyetemisták körében. A sportnak az egyetemeken divattá kell válnia, mindez a felsőoktatási vezetőkkel való kooperáció eredményeként érhető csak el.”

-Hirdetés-

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
DunaOnline

FREE
VIEW