KezdőlapKultúraKiállítás nyílik a múzeumban

Kiállítás nyílik a múzeumban

-

„70 éves a város -hétszáz nap alatt város született a kukoricaföldek helyén” címmel egy kiállítás nyílik az Intercisa Múzeumban szeptember 4-én 17 órakor, a város 70 éves évfordulója alkalmából.

Mint arról az intézmény ízelítőként beszámolt, a vendégeket Farkas Lajos, a múzeum igazgatója köszönti, majd Horváth Tamás, egy helytörténeti blog szerzője fogja a tárlatot megnyitni. Egyik bejegyzésében így ír a születő városról: „a városnak nincs polgársága, a lakosság rétegződése egészen friss keletű… Sztálinvárosban, mint valami molekulában összegyűlt az ország valamennyi tája, fajtája és társadalmi osztálya. A legértékesebb alkotó elemek és kalandorok, kiváló szakmunkások és lumpenproletárok, a földtől még el nem szakadt parasztmunkások és egykori grófok, a szocializmus harcosai és fasiszták, nagyra törő fiatalok és deklasszáltak, apácák és prostituáltak, évszázados kohászcsaládok komoly tagjai és aranyásók úgy keveredtek össze a városban, mint a Martin-kemencében a tiszta nyersvas a rozsdás ócskavassal.” A szeptember 4-én nyíló kiállítás különféle ereklyéket, múltidéző ismeretanyagot mutat be az érdeklődőknek.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Szolgálati Jelet adományoztak a katasztrófavédelem három munkatársának

0
Tíz éves hivatásos tűzoltói szolgálat elismeréseként Szolgálati Jelet adományozott a belügyminiszter három Fejér vármegyei tűzoltónak- adta hírül a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint azt...
DunaOnline

FREE
VIEW