KezdőlapKözéletSzent István-díjban részesült dr. Müller Cecília

Szent István-díjban részesült dr. Müller Cecília

-

Hatalmas tapssal köszöntötte a közönség Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvost, aki Székesfehérvár legrangosabb civil elismerését, a Szent István-díjat vette át. 

A Fejér Megyei Közgyűlés arról számolt be a honlapján, hogy az elismerés jelentőségéről Spányi Antal megyés püspök beszélt, a díjazottat Dr. Bucsi László, a Szent György Kórház megbízott főigazgatója méltatta. Mint írják, az Államalapító Szent István Érdemrend és Díj Alapítvány 2004-ben hozta létre a Szent István Emlékérmet és Díjat. Székesfehérvár legkiemelkedőbb civil elismerését váltott esztendőben kapja székesfehérvári, illetve országos-nemzetközi szinten ismert és elismert személyiség, akinek szakmai életútjához, emberi hozzáállásához mindenkor az államalapító király öröksége szolgált iránymutatásul, keresztény életet élt, és ennek szellemében kiemelkedő tevékenységet végzett. Az idei díjazott dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos, akinek a népegészségügy területén, a magyar lakosság védelme érdekében, kimagasló szakmai színvonalon végzett tevékenységét, illetve a Szent István-i értékrend alapján, alázattal és odaadással tett szolgálatát ismerték el, különös tekintettel a koronavírus-járvány okozta rendkívüli időszakra. A tisztifőorvos pályafutása során dolgozott a Szent Pantaleon Kórházban, dunaújvárosi, majd megyei tisztifőorvos is volt.

A beszámolóból kiderül, hogy az ünnepségen résztvevők egy kisfilmet láthattak a díjazottról, és többször is felállva, hatalmas tapssal köszöntötték őt. Dr. Müller Cecília a díj átvétele után meghatottan, szinte elcsukló hangon szólt a közönséghez. Egy rendkívüli eseményben is részük volt az ünnepség résztvevőinek, első alkalommal a díj 17 éves történetében: Ferenc pápa apostoli áldását adta Dr. Müller Cecíliára, az egyházmegyében végzett kiemelkedő pasztorális szolgálatáért. Az áldást Spányi Antal megyés püspök tolmácsolta.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pomázi Csaba jókívánságai Pintér Tamás részére

0
A Dunaújváros távhőszolgáltatását érintő szerdai cikkünk tartalmi részét Pintér Tamásnak írt levelében megerősítette Pomázi Csaba. Emellett arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy így a...
DunaOnline

FREE
VIEW