KezdőlapKözéletPróbanépszámlálást tart a KSH

Próbanépszámlálást tart a KSH

-

Augusztus 31. és október 7. között próbanépszámlálást tart a Központi Statisztikai Hivatal- erről tájékoztatta a lakosságot az önkormányzat a honlapján.

Mint írják, az adatgyűjtésben országszerte 72 település, mintegy 14 ezer háztartása vesz részt. A kijelölt települések között Dunaújváros is szerepel. A próbafelvétel célja, hogy adatokkal segítse a 2021. évi népszámlálás szakmai előkészítését. A részvétel önkéntes, de fontos, hiszen egy-egy kitöltő mintegy 350 háztartást képvisel. A válaszadásra felkért címzetteknek postai levelet küld a KSH. Az adatszolgáltatás önkéntes, de különösen fontos, hogy a megkérdezettek aktívan részt vegyenek a népszámlálás próbafelvételben, hiszen az adatgyűjtés reprezentatív, azaz leképezi a teljes magyar társadalmat, így egy-egy kitöltő közel 350 háztartást képvisel. A kérdőív első része a lakóhellyel és egyéb címekkel kapcsolatban fogalmaz meg kérdéseket. A kérdőív második részének kérdései arra irányulnak, hogy az emberek mit gondolnak a népszámlálásról és az adatbiztonságról, illetve hogy milyen módon töltenék ki legszívesebben a népszámlálás kérdőívét. A próbanépszámlálás kérdőívét augusztus 31. és szeptember 6. között a maja.ksh.hu online oldalon keresztül tölthetik ki a levélben felkért résztvevők.

Mindazok, akik a kérdőívet legkésőbb 2020. szeptember 6-a éjfélig online kitöltik és véglegesítik a maja.ksh.hu oldalon, nyereményjátékban vehetnek részt. Ezt követően október 7-ig pedig személyes interjú részeként válaszolhatnak azok, akik nem kívántak az internetes kitöltés lehetőségével élni– őket összeírók keresik majd fel. A maszkot viselő összeírók szigorúan ügyelnek a közösségi távolságtartás szabályainak betartására és az érintésmentes kommunikációra. A próbanépszámlálás a jövő májustól induló, tízévenként esedékes teljes népszámlálást készíti elő, a KSH projektvezetője elmondta: 2021-ben is lehetőséget biztosítanak az online kitöltésre, amely átlagosan 10-15 percet vesz igénybe.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Pintér Tamásék hazugsága szerint Kálló Gergely már most önkormányzati képviselő

0
A napokban a dunaújvárosi házak és lakások postaládájában landolt egy „VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ!”, amelyben a 2024. június 9-i önkormányzati választásokkal kapcsolatos információk szerepelnek. A levél...

Online egyszerűbb

DunaOnline

FREE
VIEW