KezdőlapKözéletVárostakarítási akciót hirdetnek a mobilitási hét keretében

Várostakarítási akciót hirdetnek a mobilitási hét keretében

-

Ismét megrendezik az Európai Mobilitási Hetet, amely szeptember 16-22. között lesz. Az idei év mottója: „Klímabarát közlekedés mindenkiért”. Ez tükrözi azt a nagyszabású európai tervet, amely kontinensünket 2050-re karbonsemlegessé szeretné tenni, és amely az Európai Zöld Megállapodás fontos eleme.  

A téma ezen felül nagy hangsúlyt fektet a kibocsátásmentes közlekedés hozzáférhetőségére és a minden európai polgárt bevonó keretelvek kidolgozására. A klímaváltozás és az azzal járó környezeti hatások – áradások, aszályok és hőhullámok – jelentik az egyik közvetlen fenyegetést az európai polgárok jólétére. A globális felmelegedés 1,5°C alatt tartását célzó Párizsi Megállapodás értelmében elengedhetetlen, hogy 2050-re karbonsemlegessé váljon Európa. Az európai városok éghajlati, földrajzi és társadalmi-gazdasági különbségei ellenére lehet olyan lépéseket tenni, amelyek elősegítik a zéro kibocsátású és mindenki számára nyitott városi környezet létrehozását. A 2020-as Európai Mobilitási Hét arra ösztönzi az embereket és a települési önkormányzatokat, hogy tegyenek a karbonsemleges Európa hosszú távú céljának eléréséért. A sorozat a vonatkozó COVID-19 biztonsági előírások szigorú betartása mellett, valamint a helyben hozott védelmi intézkedések figyelembe vételével rendezhető meg. Az önkormányzat környezetvédelmi szakcsoportja idén is megrendezi a „Tiszta utcák, tiszta terek” elnevezésű várostakarítási akcióját. A kezdeményezésre várják magánszemélyek, lakóközösségek, civilek, cégek és intézmények jelentkezését. 

A szervezők korlátozott számban védőkesztyűket és szemeteszsákokat is biztosítanak, az akcióban résztvevőknek pedig az a feladata, hogy lehetőségeikhez mérten, tegyék rendbe intézményi és lakókörnyezetüket, a város közterületein eldobott hulladékokat gyűjtsék össze, mintegy tiltakozásként a szemetelés ellen. Fontos tudni, hogy a megszedett zsákok elhelyezését előre pontosan meg kell adni az elszállítás megszervezése érdekében. Az akcióban részt nem vevő lakóktól pedig kérik, hogy fokozottabban ügyeljenek Dunaújváros tisztaságára, hiszen Dunaújváros a miénk, a lakóké. A várostakarítási akcióra szeptember 15-ig lehet jelentkezni a hivatal elérhetőségein.

-Hírdetés-[adrotate banner="5"]
- Hírdetés-

El kell olvasni

Harminckétezer járművet ellenőriztek a vármegyei rendőrök a Speedmarathon során

0
A ROADPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 19-én reggel 6 órától 24 órás sebességellenőrzést tartott a rendőrség, ez volt a Speedamarthon nevű akció. A lakosság aktív...
DunaOnline

FREE
VIEW